Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Von Siebenthal

(3)

Von Siebenthal är en dröm som blev verklighet. Här görs chilenska viner med en mix av modern teknik och chilensk tradition.

I många år hade den schweiziske advokaten och vinälskaren Mauro von Siebenthal en dröm om att arbeta med viner. Med hjälp av sina vänner blev den drömmen verklighet när han 1998 grundade Viña von Siebenthal i Chile. Där skapar han idag eleganta viner med karaktäristiska smaker från Valle de Aconcaguas terroir. I Viña von Siebenthal's vinkällare, eller "bodega" som det heter på spanska, finns en elegant mix av modern teknik och chilensk tradition. I sortimentet finns flera röda viner gjorda på olika druvor, men också ett vitt vin som de kallar för Riomistico Viognier.

Filosofi med inspiration från Bordeaux

Viña von Siebenthals filosofi är snarlik den som finns i det välkända Bordeaux. Det innebär alltså att det är viktigt att vingården, vinkällaren och tillverkningen harmoniserar med varandra för att skapa unika viner.

Vinområdet Panquehue

Deras fyra största vingårdar ligger i Panquehue, i Aconcagua Valley i Chile. Området består av en halvöken halvvägs mellan Anderna och Atlanten. Här råder dessutom ett perfekt klimat för vinodling. Regionen har en lång historia då det gäller vinodling och området är ett av de mest välkända och uppskattade i Chile. Här sker produktion av både röda och vita Bordeauxviner.

Viña von Siebenthal studerar klimat & jordmån för bästa resultat

Genom att studera jorden och antalet soltimmar har Viña von Siebenthal försökt hitta den perfekta platsen för sina olika druvodlingar. När det gäller Merlot och Cabernet Franc är det bäst med kalla ler- och kalkstensjordar, medan stenrik och sandig jord är bäst lämpad för Cabernet Sauvignon, Syrah, Carmenère och Petit Verdot.

Ekologisk odling & noggrann skörd

Här odlas druvorna enligt principerna för ekologiskt jordbruk, med stor respekt för miljön. Skörden sker därför på morgonen för att undvika mikrofermentering och vinifieringsprocessen startar direkt efter skörden.

Riomistico Viognier

Detta är namnet på bodegans enda vita vin, vilket de lagrar på ekfat i 12 månader, Vinet säljs endast i ett begränsat antal flaskor. I detta vin hittar du aromer av akacia och mimosa och vinet är saftigt och fylligt, med toner av tropisk frukt, persikor och honung.