Viña Costeira

(3)

En av Spaniens absolut bästa vingårdar.
Viña Costeira har funnits i över 50 år. Vingården drivs genomgående av passion och engagemang från alla inblandade. 

Under slutet på 1960-talet gick en grupp individer ihop. Det som var unikt med denna grupp var att deras tankesätt skiljde sig oerhört från det klassiska tänket på den tidens vingårdar. I början mötte de givetvis ett stort motstånd, vilket inte är ovanligt när man gör något annorlunda. Gruppens mål var simpelt, att återinföra och återställa några av de galiciska druvorna som hade fallit i skymundan. Gruppen startade således Viña Costeira. Idag används gården ofta som en referens inom vinmakeriet, och gården har växt mer och mer genom åren, inte bara i storlek, utan Viña Costeira har även växt till en av Spaniens bästa och mest erkända vingårdar.

En av anledningarna till att vingården har blivit så framgångsrik är mycket tack vare ägarnas passion som verkligen avspeglar sig i allt de gör. De är i allra högsta grad involverade i varje tillverkad flaska, från början till slut. Deras engagemang och vilja att alltid bli bättre har resulterat i att vinet blir bättre för varje årgång.

50 år och 5 000 000 flaskor per år

Nu har det gått mer än 50 år sedan den första flaskan Ribeiro blev framställd på gården. Idag står gården för 45% av all Ribeiro på den globala marknaden, vilket innebär att Viña Costeira är världens största Ribeiro-producent. Gården tillverkar och säljer över 5 000 000 flaskor per år. Trots framgångarna har de inte nöjt sig, utan gården fortsätter att experimentera och undersöka nya druvsorter. Den passion gårdens vinmakare visar i allt de tar för sig har lett till att gården idag även framställer en mängd olika högkvalitativa viner. De mest kända av gårdens övriga viner är Colección 68, Lua Jazz Brut, Viña Costeira Mencía och Tostada Costeira.

Under årens lopp har Viña Costeira även nått en del milstolpar. Förutom 50-års jubileum har vingården även blivit utnämnd till Spaniens bästa vingård. Vilket inte vore möjligt utan det engagemang och passion som både personal och ägare visar.