Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Vignobles m&j perromat

(0)

Vignobles M&J Perromat med tre stora vingårdar på de bästa markerna.
Familjeföretaget Vignobles M&J Perromat började med en vingård år 1828. Vill du veta hur företaget fått några av de finaste odlingarna i området? 

Vignobles M&J Perromat är en vinproducent i Bordeaux i Frankrike. Familjens historia inom vinproduktion börjar redan år 1828 med den första vingården Domaine de Cabirol. Här i hjärtat av den välkända regionen Entre Deux Mers i Bordeaux fortsätter odlingarna att växa än idag.
Mellan kullarna i Entre Deux Mers rinner många vattendrag som format bergen och dalarna genom åren. Lerjorden och det milda maritima klimatet bidrar också till att göra området optimalt för vinodling, vilket gör det lätt att variera odlingarna och druvsorterna. Ett typiskt vin från området är tillverkat på Merlot, Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc i en fin balans. Här kan du exempelvis känna smaker av röda frukter samt rostade och kryddiga toner.

Château d'Armajan des Ormes med en splittrad historia

I den här storslagna vingårdens historia nämns fantastiska namn som Catherine de' Meidici, Montesquieu och så småningom även Perromat. Vingården har blivit uppdelad och återuppbyggd i flera omgångar, men tidvis också helt försummad. Det var Michel Perromats svärfar som 1953 införlivade gården med sina egna marker, varefter Michel Perromat slutförde arbetet med att återställa gården i sin helhet.

Gården ligger i Preignac i hjärtat av appellationen Sauternes som är känd för sina söta viner. Lera, sand och grus präglar jordmånen här, vilket gör den perfekt för just Sauternes, Sémillon, Sauvignon och Muscadelle som är de druvor som växer här.

Château Beauregard Ducasse

Den tredje vingården grundade Albert Duran år 1850, i den södra delen av Graves. 1983 tog sedermera Jacques Perromat över gården av sina svärföräldrar och den blev också en del av Perromats familjeföretag.

Château Beauregard Ducasse ligger högst upp av alla vingårdar i regionen Graves. Den höga höjden ger också druvorna de optimala förhållanden som ger gården sin konkurrenskraft. Även här är det Merlot, Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc men också Petit Verdot som utgör de blåa druvorna. Sauvignon och Sémillon representerar de gröna druvorna.