• Fri frakt från 799 kr
  • Trygg e-handel
  • Kundbetyg 4.6 / 5   52 070 omdömen
  • Nöjd kund-garanti

Terenzi

(0)

Om du njuter av utsökta, välsmakande viner.
Tack vare sin känsla för kvalitet har Terenzi på sina vingårdar lyckats producera välsmakande viner som passar alla.

Tack vare Balbino Terenzis stora affärssinne, känsla för kvalitet och sin smakpalett har vingårdarna i Toscana lyckats producera utomordentliga, välsmakande viner som behagar de flesta. Familjen Terenzi driver sina vingårdar med en djup strävan efter att alltid kunna leverera smakrika, excellenta viner till sina kunder.

Den nya affärsidén

Balbino Terenzi, en redan väletablerad man inom affärsvärlden, startade den idag ännu relativt unga vingården Terenzi år 2001. Han ägde då redan många olika företag i Milano som exempelvis en stor kedja bensinstationer och han hade intressen i ett flertal olika kosmetikaföretag. Det tog honom på många affärsresor runtom i världen, vilket en dag ledde honom till ännu en framgångsrik affärsidé - att starta en vingård.

Det som inspirerade honom till det var en affärsresa till Tokyo. Han upptäckte att japanerna liksom italienarna har en stor förkärlek till vin. Terenzi kände sig lockad och han ville ta del av vinstmöjligheterna, samt den mystik och romantik som är förknippad med vinvärlden.

Vingården idag

Av de odlingar familjen Terenzi äger idag utgör vingårdarna cirka 60 hektar. Deras olivlundar tar endast upp 14 hektar av marken. Familjen brukar och sköter marken i balans med naturen för att bevara det vackra landskapets prakt. Odlingarna drivs av hela familjen tillsammans. De är alla ambitiösa entreprenörer med olika områden av expertis när det gäller gårdens skötsel. 

Balbino sköter all administration samt produktionsrelaterade frågor. Fedrico har huvudansvaret för försäljning, marknadsföring samt kundrelationerna medan deras syster Francesca har ansvaret för kundupplevelserna på vingårdarna. Varje gäst eller sällskap har olika förväntningar och förhoppningar inför sina vinprovningar. Francescas jobb är att infria eller helst överträffa dessa. Det gör hon genom att inte bara erbjuda gästerna fantastiska smakupplevelser, hon anordnar även genuina, trevliga soaréer.

Terenzis omtyckta röda viner

Familjen Terenzi har framställt många fantastiska viner, varav Francesca Romana Maremma Toscana är ett populärt rött vin tillverkat på tre olika druvsorter - Petit Verdot, Cabernet Sauvignon och Merlot.
En annan mycket uppskattad årgång är Terenzi Morellino Di Scansano 2011 gjord på Sangiovese-druvor.