Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Tenuta Moraia

(1)

Tenuta Moraias viner står för den moderna och nytänkande stil av toskanska blends. Sprungen ur kustklimatet, en plats som också är hem till några av världens mest ansedda viner.

Vingården

Vingården Tenuta Moraia, förvärvades av den framstående Piccini-familjen år 2000.

Vingården sträcker sig över imponerande 160 hektar mark, varav 60 hängivet planterats med noga utvalda vinrankor.

Tenuta Moraia ligger i Maremma, längs kusten i Toskana och provinsen Grosseto. Maremma, från latinets 'maritima' eller 'tillhörande havet', omfattar området som grovt sett tillhör den kustnära provinsen Grosseto. Områdets orörda skönhet har gett det ryktet som den "vilda gränsen" i Toscana.

Druvor

Druvsorterna är de som förts vidare genom lokal tradition, sangiovese och den inhemska druvsorten från den toskanska kusten, nämligen vermentino. De två huvudrollsinnehavarna följs av cabernet sauvignon merlot, syrah, alicante bouchet och chardonnay.

Filosofi

På Tenuta Moraia är den ständiga strävan efter högsta kvalitet och rika karaktärer för att företräda varje vins biologiska cykel, samt att producera viner som uttrycker territoriet genom sin starka personlighet och med det konstanta fokuset på hållbarhet. Alla vinstockar är ekologiska.

Klimat

I mitten av tre små dalgångar som förbinder havet med Maremmas inland, odlas vinrankorna längs skogskanten kyssta av briser som ger en mildrande effekt på klimatet i kombination med höga regnmängder, förutsättnigar liknande de mer tempererade områdena i Toskana snarare än det varma medelhavsklimatet som är typiskt för Maremma. Något som möjliggör en lång och konstant mognad; naturen är frodig och biologisk mångfald är imponerande: bin, skogar, olivträd, grödor ordnade av människohanden och delar av vildmark väver samman med rader av vinstockar som njuter av detta rika ekosystem.