Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Taylor's

(1)

 Taylor's Port tillverkar exklusivt portvin i hjärtat av Duoro-dalen i Portugal.

Vad är Taylor's Port?

Taylor's Port är ett ikoniskt namn inom världen av portvin, en typ av sött starkvin som är intimt förknippat med Douro-dalen i norra Portugal. Det är ett vin som har skapat sig ett rykte om exceptionell kvalitet och hantverksskicklighet, och är känt för sin djup och komplexitet i smakerna.

Taylor's Ports historia

Historien om Taylor's Port är en berättelse om tradition och excellens som sträcker sig tillbaka till 1692. Det är en av de äldsta portvinshusen och har varit familjeägt i över tre århundraden. Genom åren har Taylor's fokuserat på att producera exklusiva portviner och har blivit en av de mest respekterade producenterna i branschen. Deras engagemang för kvalitet har inte bara bevarat utan också stärkt deras rykte som en av de främsta portvinstillverkarna.

Varifrån kommer Taylor's Port?

Taylor's Port kommer från de pittoreska terrassodlingarna i Douro-dalen, där druvor odlas och skördas för hand på de branta sluttningarna. Denna region är känd för sitt unika mikroklimat och jordmån, vilket bidrar till de distinkta egenskaperna hos portvinet. Douro-dalen är också ett UNESCO-världsarv, vilket understryker dess betydelse och skönhet.

Vad gör Taylor's Port för vin?

Taylor's Port skapar vin med en noggrannhet och omsorg som är svår att matcha. Vinhuset är särskilt känt för sina åldrade Tawny portviner, inklusive deras 10, 20, 30 och över 40 år gamla Tawnies. Dessa viners lagring på ekfat ger dem en exceptionell komplexitet och en mängd smaknyanser. Dessutom producerar Taylor's också Vintage Port, som är känt för sin kraft och lagringspotential, samt deras Late Bottled Vintage (LBV) som erbjuder en mer tillgänglig stil av vintage portvin för tidigare konsumtion.

Hur smakar vin och portvin från Taylor's Port?

Vin och portvin från Taylor's är känt för sin elegans. Tawny portviner har noter av torkad frukt, nötter, karamell och kryddor, med en silkeslen textur och en lång, utsökt eftersmak. Vintage Port från Taylor's är djärvt och kraftfullt med intensiva fruktiga smaker, ofta med inslag av svarta bär, plommon och choklad, och kan utvecklas vackert över decennier. LBV-portvinerna är fylliga och fruktiga med en fin balans mellan sötma och tanniner, vilket gör dem till ett utmärkt val för den som vill uppleva kvaliteten på en vintage port utan att behöva vänta."