Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Silverado Vineyards

(2)

Har en gedigen historia i Napa Valley.
De var först 1981 som Silverado Vineyards började framställa sitt vin. Sedan dess har de fått ett utmärkt rykte för både kvalitet och konsistens. 

Vingården Silverado Vineyards blev grundad 1981 av Lillian Disney, hennes dotter Diane och Dianes make Ron Miller. Eftersom området har en anrik historia, inte minst från tiden då guldgrävare sökte sig till den nu övergivna gruvstaden Silverado, har gården också tagit sitt namn från den nu övergivna gruvstaden.

Under flera år sålde Millers sina druvor till andra vingårdar i området. Dessa vingårdar byggde sakta men säkert upp sina rykten över hela världen. De var kända för att framställa viner med extremt hög kvalitet. Till slut bestämde sig familjen för att det var dags för dem att själv framställa viner på druvorna de odlade. Planerna var att de skulle framställa ett vin som kännetecknade de historiska platserna runt omkring, men även på deras ägor. Det var viktigt att vinet skulle ge ett uttryck av Napa Valley och dess terroir, något som familjen beundrade.

Kort om Silverado Vineyards

I fyra årtionden har gården framställt egengjorda och populära finviner. Redan på 60-talet började familjen Miller med vinframställning och idag är det både 3:e och 4:e generationerna som fortsätter arbetet. Även om Silverado Vineyards är den nyaste gården, har familjen Miller också fem andra vinodlingar runt om i Napa Valley. Den mest kända av dessa fem, förutom Silverado Vineyards, är Miller Ranch i Yountville.

Totalt äger Silverado Vineyards idag omkring 600 tunnland, fast endast 60 % av marken är avsedd för vinodlingar. Idag är det vinmakaren Jon Emmerich som framställer vinerna för Silverado Vineyards. Jon firade nyligen 30 år som vinmakare för Silverado Vineyards. Hans uppgift består av att framkalla ett unikt och karakteristiskt vin som präglar områdets historia. Jon är inte ensam om att ha förbättrat Silverados kvalitet och rykte, utan det är fler som ligger bakom arbetet. En annan vinmakare som står bakom succéerna är Elena Franchesi som även hon firade 25-års jubileum med gården i 2020.