Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Sibiliana

(5)

De låga kullarna, solen och den salta vinden från havet gör östra Sicilien perfekt för vinodling. Flertalet mindre vinbönder från Trapani, Palermo och Agrigento samlas här under ett paraply, Sibiliana.

Traditionellt vinhantverk

Sibliana månar om de traditionella sicilianska vinmakartraditionerna och flera viner framställs av inhemska druvsorter såsom nero d’avola och grillo. I sortimentet finns även viner framställda av de internationella druvsorterna chardonnay och syrah som odlats här i åratal.

Legenden om ”Le teste di Moro”

I Mori är namnet på en samling viner som kooperativet tagit fram för att främja och marknadsföra vinframställningen på den här delen av Sicilien. I Mori eller Le teste di Moro är även namnet på typiska färglada vaser som kan hittas i hantverksbutiker på Sicilien. De föreställer vackert utsmyckade huvuden och inspireras av en legendarisk och grym berättelse från 1100-talet, ett svartsjukedrama där en vacker kvinna hugger huvudet av sin älskade när hon får reda på att han har en familj på annat håll.

Vinernas etiketter pryds av dessa karaktäristiska vaser i vinserien med samma namn. Dock finns ingen information kring om svartsjukedramat på något sätt påverkar den som avnjuter vinerna. Vi hoppas såklart att så inte är fallet.