Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

SCEA Bellerive-Perrin

(1)

Vingården SCEA Bellerive-Perrin är en mindre gård på 14 hektar som grundades 1925. Idag drivs gården av grundarens barnbarn Annie Perrin och de är fyra stycken som arbetar heltid med vinodlingen. Gården fick sin första Crus Borgeois 1932. Det som verkligen gynnar vinodlingarna är placeringen mitt emot floden Girondes mynning i norra delen av Médoc.

Traditionell odling i perfekt klimat

Odlingarna på vingården ligger på tre platåter där de alla har olika jordmån, såsom kalksten, lera och grus samt sand och grus. Vingårdens läge gör även så att temperaturen blir reglerad på bästa sätt, särskilt under sommarhalvåret.

Vinmakaren är noga och druvorna blir odlade i den jordmån som är mest fördelaktig för varje druvsort. Med en noggrann skötsel och kontinuerlig beskärning ser de till så att vinrankorna alltid producerar maximalt. Genomsnittsåldern för vinrankorna på gården är 40 år. På vingården Bellerive-Perrin sker dessutom både odling och skörd traditionellt, där druvorna fortfarande blir handplockade för att kunna gallra bort druvor som inte är bra.

Druvor som ger prisbelönta viner

Denna vingård har sedan starten satsat på hög kvalitet. Dessutom har ett flertal av deras röda Médocviner Chateau Bellerive och Chateau Bellerive Cru Bourgois tagit medaljer på olika vintävlingar.

För att lyckas använder SCEA Bellerive-Perrin fyra olika druvor. 50 procent är Merlot och 40 procent är Cabernet Sauvignon. Dessutom odlar de även Cabernet Franc samt Petit Verdot.

Merlot ger ett medelfylligt vin med mjuka tanniner och smaker som blåbär, korinter och örter. SCEA Bellerive-Perrin blandar dessutom upp det med Cabernet Sauvignon som ger ökad fyllighet och lite eldighet. Denna druva ger hög fruktsyra och smaker av mörka bär, gräs, örter och plommon. Cabernet Franc ger däremot en mjukare ton och friskhet till vin och vinmakaren blandar den med både Merlot och Cabernet Sauvignon. Det ger även lite spänning till de olika årgångarna. Den sista druvan Petit Verdot är en smakrik druva med mycket tanniner och smak av mörka bär. Petit Verdot blir nästan uteslutande använd som smakförstärkare.