Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Sabaté i Mur

(2)

Småskalig, ekologisk vingård med viner i typisk Priorat-stil.
Jordi Sabaté och Anabel Alquezar producerar vin med stor personlighet.

Bakgrund

Idén till Sabaté i Mur föddes ur dunderduon Jordi Sabaté och Anabel Alquezar’s vilja att skapa en liten familjevingård. Som Priorat-älskare valde Jordi och Anabel att skapa en vingård med en tydlig idé, vino de finca, vilket innebär en högt klassificerad vingård inom Katalonien.

Sedan 2004 har de producerat fantastiska viner med stor personlighet och med en småskalig produktion på ca 4000 flaskor per år.

Jordbruk

Sabaté i Murs tankesätt är att ingripa i vinmakningen så lite som möjligt för att förvara terroirens trovärdighet och personlighet. 
Därför arbetar de ekologiskt och följer vissa biodynamiska principer genom att inte använda några bekämpningsmedel i vingården. 

Uppe i bergen i provinsen Tarragona strax söder om Barcelona ligger det vackra distriktet DOCa Priorat. Vinerna med denna adress är i absoluta världsklass! På grund av att distriktet ligger så skyddat av bergen i alla riktningar har området ett speciellt mikroklimat och med den speciella skifferjordmånen som heter Licorella så blir vinerna extremt terroir-drivna och eleganta med sin fina mineralitet och djupa fruktprofil. 

Förtur

Tack vare vår kära inköpschef, Maja, som arbetade som lärling på denna vingård för flera år sedan och som blev förälskad i denna mikroproducerande vingård (med numera ett spännande och känt namn i Spanien) får vi förtur på deras viner i limiterade upplagor!