Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Rocklin Ranch

(0)

Den här vinproducenten sina vingårdar i Monterey County, Kalifornien. Namnet Rocklin kommer från de stora stenarna som är utspridda bland deras vingårdar. Stenarna kommer från flodklipporna från den närliggande floden Arroyo Seco.

Druvor och viner på Rocklin Ranch

Rocklin Ranch producerar enbart vin från druvor som växer på deras ägor. På vingårdarna odlar de tre olika druvor, Chardonnay, Pinot Noir och Cabernet Sauvignon. Vinet Rocklin Ranch Pinot Noir har smak av röda bär med subtila undertoner av vanilj och kryddnejlika. Cabernet Sauvignon som odlas i Kalifornien tenderar att ha lite starkare smak av björnbär och blåbär samt smakinslag av mocka och vanilj. Det gör Rocklin Ranch Cabernet Sauvignon till ett väldigt bra matvin. Deras vin Rocklin Ranch Chardonney har en fruktig och fräsch smak med en måttlig till hög tanninhalt.

Klimat och jord på vingården

Druvorna till Rocklin Ranchs Chardonney-viner och Pinot Noir-viner är odlade på deras vingårdar i Arroyo Seco-appellationen. Området har längst odlingssäsong i hela Kalifornien tack vare de kyliga vindarna och den täta dimman som kommer in från Stilla havet. Det milda och svala mikroklimatet saktar ner vinrankornas fotosyntes, vilket i sin tur bidrar till att druvorna får en intensiv smak av frukt. Dessutom får druvorna en bra balans av syra. Druvorna till deras Cabernet Sauvignon vin är odlade i Hames Valley som ligger i den sydligaste delen av Monterey. I Hames Valley är nätterna kyliga, men dagarna något varmare än i Arroyo Seco-appellationen. Det resulterar i ett idealiskt område för att odla de tanninrika Cabernet Sauvignon-druvorna.

Hållbar odling

Rocklin Ranch använder sig endast av hållbara metoder när vin produceras på gården. Det gäller när det kommer till odling av druvorna, men även när de producerar de olika vinsorterna. Alla Rockling Ranch-vinodlingar och vingårdar är hållbart certifierade av GLOBAL G.A.P., BRC och California Sustainable Winegrowing Alliance.