Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Ridgeview

(1)

Ridgeview är en av de första engelska kvalitetsvingårdarna. Mike och Chris Roberts hade redan för 30 år sedan den då banbrytande idén att göra högklassigt bubbel i Sussex i södra England.

30 år gammal vingård i England

Mike och Chris Roberts hade en banbrytande vision för nästan 30 år sedan: att skapa exceptionellt mousserande vin i hjärtat av Sussex, som skulle hyllas runt om i världen. Många trodde inte att det var möjligt, men de var fast beslutna att sätta engelsk vinframställning på den globala scenen.

De hittade en vacker plats nedanför South Downs Ridge, perfekt placerad för att odla de traditionella druvsorter som används i världens finaste mousserande vin. Med passion och beslutsamhet blev de ledare för den engelska vinrevolutionen.

Andra generationen i vinfamiljen Roberts

Idag drivs vingården av den andra generationen i familjen. Produktionen består av prisbelönt mousserande engelskt vin som hyllats världen över. 

Samarbete med andra lokala druvodlare

Förutom handplockade druvor från de gamla vinstockarna på den egna egendomen i Sussex, samarbetar de med andra vingårdar i södra England för att få fram kvalitetsdruvor från några av de bästa odlarna som finns.

"Att diversifiera våra druvkällor från utvalda vingårdar är avgörande för kvaliteten på det vin vi producerar. Alla har mycket olika egenskaper och bidrar med något speciellt till vårt engelska mousserande vin." / Simon Roberts, ansvarig vinmakare