Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Raventos Rosell

(7)

Prisvärd cava för alla tillfällen.
Raventós Rosell är en av de största producenterna av cava. Gården är känd för sina prisvärda och stilrena viner. 

I DO Penedès, cirka en timme utanför Barcelona, ligger vingården Raventós Rosell. Gården är en av de stora producenterna av cava, samt dessutom känd för sina prisvärda, stilrena och fruktiga viner.

Vinodlare sedan flera generationer

Joan Raventós Rosell grundade företaget med samma namn år 1985 tillsammans med sin fru. Att tillverka eget vin var ett naturligt val för Joan eftersom han växte upp på en vingård. Familjen Raventós är vinodlare sedan flera generationer tillbaka och framförallt Joans farfar, Pere Raventós, var på sin tid en auktoritet inom området.
Pere Raventós var del av en gemenskap som bestod av sju vänner som alla ägde egna vingårdar. Deras kunnande och uppfinningsrikedom räddade traktens vinodlare från Phylloxera-angrepp genom att tillfälligt plantera in resistenta varianter från Amerika.

Mellan Medelhavet och Montserrat

Vingården ligger perfekt i sluttningarna mellan medelhavskusten i Garraf och berget Montserrat. Jordmånen är kalkrik med stora inslag av sand och lera. Denna jordtyp, i kombination med Penedès typiska medelhavsklimat, innebär perfekta förutsättningar för de krispiga druvor som normalt ingår i en cava.
På Raventós Rosells 52 hektar stora ägor odlas framförallt druvorna Macabeo, Xarel lo och Parellada. Dessa druvor måste utgöra basen i en cava enligt reglerna för DO (spansk ursprungsbeteckning) Penedès. För att få mer kropp och struktur i vinet, samt ge det en mer personlig touch, odlas också Chardonnay och Pinot Noir.

Cava för alla tillfällen

Raventós Rosell producerar cava enligt den traditionella metoden som innebär att vinet får jäsa en andra gång för att därefter buteljeras. Denna lagring sker i nio månader för vanlig cava eller 15 till 30 månader för typen Reserva respektive Gran Reserva. En Gran Reserva från Raventós Rosell är en perfekt dryck till ett festligt mingel. Andra typer av cava, framförallt de med högre syra, passar dessutom utmärkt till lättare maträtter som skaldjur eller tapas.