Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Port phillip estate

(0)

Viner från Victoria i Australien.
Port Phillip Estate ligger i södra Australien. Egendomen är känd för att erbjuda lyxboende och producerar prisbelönta Pinot Noir och Chardonnay. 

Port Phillip Estate ligger en timmes bilfärd söder om Melbourne på Mornington-halvön. Egendomen är känt för sina Pinot Noir och Chardonnay samt Pinot Gris. Du kan njuta av unikt lyxboende på egendomen som har sviter med imponerade utsikt över vingården och kusten. Halliday's Winery of the Year 2012 beskrev området som en av de mest fascinerade vinmålen i Australien.

Brittiska vinmakare

Brittiska nybyggare började göra vin på halvön redan på 1850-talet. Vinet fick smeknamnet Briars Vinegar och till följd av den markanta ättikssmaken blev produktionen av Briars kortvarig. Områdets svala klimat ansågs 100 år senare var perfekt för att odla bland annat Pinot Noir och Chardonnay, vilket fick vinproduktionen på halvön att sätta igång ordentligt. Glen Hayley tog över vinframställningen på Port Phillip Estate 2015. Han fokuserar på att producera viner som återspeglar klimatet och framförallt närheten till vattnet på Mornington-halvön.

Provsmakning av egendomens viner

Du kan provsmaka viner från Port Phillip Estate samt även från Kooyong Winery i provsmakningsbaren. Med sin moderna design och elegans är Cellar Door en av Australiens bästa vinkällare. Maten i Cellar Door Bistro är influerad av franska klassiker med en modern twist.

Biologiska vinodlingsmetoder

Kooyong Winery är en vingård som tillhör Port Phillip Estate. De är specialister på att tillverka Pinot Noir och Chardonnay. Deras viner har tilldelats höga poäng från vinrecensenter runt om i världen. Kooyoung använder ekologiska odlingsmetoder, något som innebär att de exempelvis inte använder konstgödsel eller naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel. Dock saknar vingården ekologisk certifiering.

Para ihop mat och vin

En Pinot Noir från Kooyong eller Red Hill från Port Phillip Estate passar utmärkt att servera med nötkött, kalv, vilt eller fågel. Prova Chardonnay från Port Phillip Estate tillsammans med exempelvis fläsk, fågel eller vegetariska rätter. Du kan även servera Chardonnay med fet fisk som lax eller tonfisk.