Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Pazo de Villarei

(0)

Fruktiga och kryddiga viner från Pazo de Villarei.
Välj ett fruktigt vin till ost och charkbrickan. Testa Pazo de Villarei från norra Spanien som producerar eleganta, fruktiga och smakrika viner. 

Från nordvästra Spanien kommer producenten Pazo de Villarei som är en familjeägd vingård i hjärtat av vindistriktet D.O. Rueda. Här i staden Nava del Rey bedriver fyra systrar och bröder vinodling med hantverket som passion. Eftersom de växt upp med att producera vin föll det sig också naturligt att driva en stor vingård tillsammans. I detta område finns främst druvorna Verdejo och Sauvignon Blanc som kommer till sin rätt i detta extrema klimat i närheten av Valladolid i västra Spanien. Utöver detta producerar även Pazo de Villarei, ett prisbelönt och elegant Albariñovin från Rias Baixas i Galicien. Vinerna från denna producent är fruktiga och smakrika med en fin struktur.

Viner med Verdejo och Sauvignon Blanc

Vinerna från Pazo de Villarei passar till fisk, milda ostar, charkuterier som lufttorkad skinka och skaldjur. Det beror på att ett vin som Dominio de Granadilla med druvan Verdejo har en intensiv smak med fruktiga och kryddiga aromer. Du kan också välja en Sauvignon Blanc från Dominio de la Granadilla, som även den är intensiv med fruktiga och friska aromer. Med tillägget att den har en viss blommighet. Även detta vin passar utmärkt till ost och charkbrickor samt fisk och skaldjur.

Prisbelönt Albariño

Pazo de Villarei producerar även en utsökt Albariño i hjärtat av vindistriktet Rias Baixas i Galicien. Detta är centrum för den gröna Albariñodruvan. Det som påverkar vinet är närheten till Atlanten, vilket gör att viner från bergen får högre citrushalt och har en friskare smak. Vinerna från dalgångarna får mer smak av tropisk frukt. En vit Albariño passar till vegetariska rätter, fisk och skaldjur samt har en fruktig arom av med smaker som persika och päron. Det gör vinet elegant och komplext med ren touch av friska frukter. Andra frukter som kan känneteckna en Albariño är mango, friska citrussmaker och papaya.