Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Patacon Export Wine

(2)

Chilenska viner gjorda på flera olika druvor.
Patacon Export Wine är en stor chilensk vinexportör. De producerar flera röda och vita viner framställda på olika druvor. 

Patacon Export Wines är ett chilenskt familjeföretag som grundades 1982 av bröderna Ricardo och Pedro Toro Espinosa. De har arbetat hårt i många år för att lyckas inom vinindustrin och har skapat en stor produktion av bulkviner av olika kvalitetsnivåer. De exporterar därför idag stora mängder vin och koncentrerad must till olika vinindustrier i Chile men även utomlands.

Vingårdar

Patacon Export Wine har egna vinodlingar, Retiro som är på 180 hektar och Curicó som är 83 hektar, båda med blandade druvsorter. De har även odlingen Sauzal som består av flera olika fält med enbart röda druvor. Idag står de egna odlingarna endast för 5 % av druvorna som de använder till sin vinframställning men målet är att öka detta. De vill inom några år använda sig av 35 % egna druvor. Idag köper de övriga druvor till sina viner från 100 olika druvproducenter som ligger mellan de så kallade 5:e och 7:e regionerna i Chile. Patacon Export Wine har använt sig av samma odlare i över 10 år och har ett tätt samarbete där de själva även regelbundet besöker vinodlingarna.

Teknologi och utveckling

Patacon Export Wine är ett företag som älskar att testa nya tekniker och att utveckla sin vinproduktion. Just tack vare detta intresse har de därför alltid den allra senaste tekniken. Här kan nämnas bland annat en mustkoncentrator och en så kallad "spinning cone". En "spinning cone" är en helt ny teknik som de använder för att avlägsna alkohol. Alla dessa nya uppfinningar ger dem möjlighet att få ut det bästa möjliga ur druvorna under själva vinframställningen. Det innebär också att de kan tillverka viner med högre kvalitet.

Patacons viner

Patacon Export Wines producerar en rad olika viner. De främsta vita vinerna är framställda av druvorna Sauvignon Blanc, Chardonnay och Muscat. När det kommer till de bästa röda vinerna är de gjorda av druvor som Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenere, Tintorera och Pinot Noir.