Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Pago de Tharsys

(7)

Viner som inte är som andra. Lokala druvsorter är gårdens superhjältar och etiketterna, de är gjorda av keramik. 

"Vi vill att våra viner ska uttrycka den stora respekt för jorden och traditionerna som vi känner"

/Ana Suria, VD & ägare

Annorlunda viner som speglar sitt ursprung

Pago de Tharsys utmärker sig genom att göra unika och innovativa viner. Vad sägs till exempel om nattskördad albariño, ett mousserande blanc de noir gjort på den blå druvsorten bobal och ett sött vin gjort på den sällsynta druvsorten bronx? Det sistnämnda framställs dessutom med den antika tekniken där druvorna lämnas att bli övermogna i solen.

Kvinnostyre & gudfadern av cava

Ana Suria heter kvinnan som driver gården. Hon är fru till Vicente Garcia som även går under det ödmjuka smeknamnet "gudfadern av valenciansk cava". Ana är inte bara en stabil frontfigur för gården utan även en representant för hela området, Utiel-Requena. Hon är även ledare för vinvägen La Ruta del Vino de Utiel-Requena och en viktig spelare i federationen för områdets vinturism, Federación de Enoturismo de la Comunidad Valenciana.

Med bobal som kung

Vingården producerar sina viner under beteckningarna "Vino de Pago", D.O. Utiel-Requena och D.O. Cava. Bland de sorter som odlas är de mest kända för sitt engagemang för den inhemska druvsorten bobal. Pago de Tharsys är också allmänt erkänd som en av de allra främsta producenterna av cava.