Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Paço das Côrtes

(0)

För dig som är intresserad av portugisiska viner.
Paço das Côrtes är ett portugisiskt företag som producerar och exporterar viner från hela Lissabonområdet. Här hittar du viner för alla tillfällen.

Paço das Côrtes är ett portugisiskt familjeföretag som producerar och exporterar viner över hela världen. Alla deras viner är så kallade "Reservas" från Lissabonområdet.

De har vunnit över 150 olika priser i både nationella och internationella tävlingar. Deras viner kommer dessutom från druvor odlade runtomkring hela Lissabonområden, vilket gör att det finns ett stort utbud av olika viner.

Samarbete med António Ventura

Paço das Côrtes har ett samarbete med António Ventura som är en prisbelönt oenolog. En oenolog är person som är utbildad inom hela vinframställningsprocessen, från druvodling till skörd och produktion. Tack vare detta samarbete har företaget lyckats skapa flera bra viner av hög kvalitet i modern stil.

Regionens historia

Området kring huvudstaden Lissabon är en viktig del av den portugisiska vinproduktionen och där ligger massor av vinodlingar. Området är dessutom känt för sina kvalitetsviner. Portugiserna har en lång tradition av vinodling som daterar så långt tillbaks som till före den romerska ockupationen, 200 före Kristus. Numera finns nio stycken DOC-områden runt omkring Lissabon. Vinerna därifrån är dessutom väldigt olika och de har alla sin egna unika smak och karaktär.

Nio DOC

Carcavelos, Colares och Bucelas var det första tre som klassificerades som DOC. Alla tre ligger precis utanför Lissabon och vinerna härifrån är helt olika varandra. Längre, norrut, i DOC Alenquer, Arrunda och Torres Vedra, hittar du vinodlingar placerade på sluttningarna av bergen, vilket påverkar smaken på vinerna. Närmare havet ligger Lourinhã där de odlar druvor som passar utmärkt för brandy av hög kvalitet. DOC Óbidos, längre norrut, är däremot känt för sina röda viner med distinkt smak, samt för sina mousserande viner.

Smak och karaktär

Jorden runt omkring Lissabon består mest av lera och kalksten och vilket påverkar smaken på vinerna. Men även det friska Atlantklimatet har inverkan på vinerna. Vinerna har en intensiv röd färg med smak av bland annat plommon och kakao. Du hittar även en intensiv friskhet, en touch av syrlighet, mogna tanniner med ett harmoniskt, välbalanserat avslut.