Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Olivier Leflaive

(2)

Olivier Leflaive drivs av kärleken till sitt land, sin familj och sitt arv. En växande känsla av skyldighet driver honom att följa i sin fars fotspår, i linje med de sjutton föregående generationerna. Utforska historien och engagemanget hos Olivier Leflaive genom åren.

Olivier Leflaives historia - från förr till idag

Efter första världskriget och konkursen av sin stålfabrik i Saint-Etienne, tog Joseph Leflaive, farfar till Olivier, initiativet att utvidga godset genom att investera alla sina tillgångar i Bourgogne.

Gården utvecklades till en omfattande familjeegendom på 35 hektar. År 1953 övertog sonen Joseph Régis, försäkringsgivare, och brodern Vincent verksamheten. Huset erhöll snabbt nobla titlar, särskilt genom införandet av luftkonditionering i Puligny på 1970-talet, vilket var en betydande framsteg för byn som var byggd två meter ovanför vattenytan och saknade nedgrävda källare.

Olivier Leflaive, född den 25 mars 1945, anslöt sig till Handelshögskolan i Reims 1965 och avslutade med en kandidatexamen i ekonomi.

Mellan 1972 och 1981 var Olivier aktiv i Paris med en karriär som TV- och radioprogramledare samt att välkomna sina döttrar Olivia (1974) och Julie (1979) till världen.

År 1981 återvände Olivier till Bourgogne. Från 1982 till 1994 var han co-manager för Domaine Leflaive tillsammans med sin farbror Vincent och senare sin kusin Anne-Claude. År 1984 startade han en negociant-verksamhet med sin bror och farbror.

Den 25 juli 1994, föddes hans första barnbarn Margot, och 1997 föddes "äntligen" barnbarnet Olivier.

År 2010 valde Olivier att gå i pension men fortsätter att vara engagerad i produktionen av sina älskade viner.

Absolut toppskiktet i Bourgogne

Med en lång vinmakningshistoria och ett omfattande nätverk har Olivier Leflaive etablerat sig som en av de främsta inom Bourgogne. Genom sin negociant-verksamhet och egna ägor skapar han viner av chardonnay och pinot noir, från generisk bourgogne till de finaste grand crus.

Olivier Leflaives viner passar perfekt till mat

Tack vare chardonnay och pinot noirs fina aromer blir vinerna eleganta och friska oavsett vingårdsläge. De matchas bäst med mat som delar liknande egenskaper. Vinerna på chardonnay är utmärkta till vit fisk som pocherad torsk med vitvinssås och pressad potatis. Om du föredrar torsken med en rödvinssky passar de lika bra till det..."