Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Mottura

(0)

Syditaliensk smakrikedom från hundraårig vintradition i den soliga italienska klacken. 

Vinproducent som omfamnar sitt ursprung och har hållbar vinframställning som filosofi. 

Det var i soliga Salento, längst ned i den italienska klacken, som Pasquale Mottura 1927 bestämde sig för att grunda det som idag är en av områdets ledande vingårdar. 

Med en stor kärlek till jorden och omsorg om vinrankorna, påbörjade han Motturas nu snart hundraåriga historia. Ett värdefullt arv som sedan förädlats av de kommande fyra generationerna. 

Motturas huvudsäte är beläget i en vacker egendom från slutet av 1800-talet med barockkänsla i den lilla staden Tuglie i södra Salento. 

Vin som återspeglar sitt ursprung

Salentos historia är rik på kulturella, mat- och vintraditioner och vinerna från Mottura återspeglar sitt genuina syditalienska ursprung. Framställda på inhemska druvsorter såsom Primitivo och Negroamaro passar de, med sin värme och fyllighet, utmärkt till det smakrika syditalienska köket. 

Mottura är noga med att följa med i utvecklingen och kombinerar därför sitt starka band till regionens traditioner med modernt vinhantverk. Alltid med slutkonsumentens önskemål i åtanke. 

Hållbar vinframställning som filosofi

Vingården är noga med att kontrollera hela produktionskedjan, från fält till bord. Så här berättar de själva: 

”Säkerhet och hållbarhet har alltid utgjort grunden för vår filosofi. Vi utesluter alla produkter som kan utgöra risker för jordbrukarnas, producenternas och konsumenternas hälsa och begränsar strikt användningen av syntetiska bekämpningsmedel i fält.”