Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Misty Cove Wine Group Ltd.

(2)

Europa får konkurrens av Misty Cove Wine Group Ltd.
Läs om hur europeiska druvor odlas framgångsrikt i New Zeeland – och säljs tillbaka som vin till Europa av Misty Cove Wine Group Ltd.

Misty Cove är ett relativt nytt företag vad gäller vinproduktion och slog upp portarna 2008. Företaget grundades av den tidigare rugbyspelaren Andrew Bailey, som drivs av sin kärlek till vin. De säger själva att de är mer än bara ett traditionellt vinföretag, deras vin berättar en hel historia. Livet är kort så våga gå mot strömmen och producera vin som folk älskar. Det verkar fungera bra då deras viner är populära både i hemlandet Nya Zeeland och resten av världen. Företagets ungdomliga framtoning och tänk är en frisk fläkt i det annars så traditionella vinmakeriet.

Personlig kontroll

Misty Cove säljer inte bara premiumviner i Nya Zealand utan distribuerar till olika kunder i Europa. Många av dem lärde Andrew känna medan han arbetade som importör och distributör. Som grundare har han full kontroll över hela processen och övervakar samtliga steg, från vingård och vinframställning till marknadsföring och försäljning.

Ekologiskt EU-vin

I Marlborough har familjens vingård 40 hektar egen mark, och samtidigt arrende på ytterligare 100 hektar. Hållbarhet står i fokus på vingården, där resursminskning, återanvändning och kretslopp är tre huvudsakliga punkter för Misty Cove Wine Group Ltd. Uppmuntrad av en avancerad ekologisk detaljhandelskund i EU har Andrew producerat sitt första helt certifierade och EU-godkända ekologiska vin - 2014 Misty Cove ekologiska Sauvignon Blanc, "Ella Maria".

Vinet beskrivs som fräscht och ungdomligt med inslag av passionsfrukt, krusbär, örter och citrus. Lång eftersmak med tropiska frukter och citrus. Gott till sparris med apelsinhollandaise, getostar av typ Monte Enebro samt skaldjur.

Växande marknadsandel

Vingården strävar efter att kunna sätta blygsamma priser och sporras av en växande ström av utmärkelser och goda recensioner. Familjen har tillbringat större delen av de senaste fem åren i Europa och levererat sina Misty Cove-viner över hela kontinenten där marknadsandelen också fortsätter att växa. Bland de druvor som odlas inkluderas Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Pinot Noir och Merlot.