Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

MGM Mondo del Vino

(0)

Det bästa från hela Italien.
MGM Mondo del Vino är en innovativ och klimatmedveten italiensk vinproducent med de bästa odlarna från hela Italien som underleverantörer. 

MGM Mondo del Vino är en av Italiens mest innovativa vinproducenter. Företagets målsättning är att göra kvalitetsvin för människor över hela världen av de bästa druvorna från Italiens olika regioner. Mottot - passion, energi och integritet - ska genomsyra hela produktionen. Det har visat sig vara ett framgångskoncept – idag säljer företaget 32 miljoner liter vin årligen och exporterar till 40 länder.

Det bästa från hela Italien

MGM Mondo del vino blev grundat 1991 av tre vinexperter från tre olika länder; Italien, Tyskland och Storbritannien. Till skillnad från många andra vinproducenter som strävar efter att bevara gamla traditioner präglades företagskulturen i MGM Mondo del Vino redan från start av viljan att finna en egen väg.

Istället för att odla egna druvor upprättar de kontrakt med olika småskaliga odlare och kooperativ. På så sätt kan företaget få druvor från alla italienska regioner och de blir inte heller begränsade till druvor av vissa sort. Odlarna väljs ut med stor omsorg för att de ska leva upp till de höga krav som MGM Mondo del Vino ställer.

Själva processen, från druva till flaska, sker i moderna högteknologiska anläggningar som idag finns i sex olika italienska städer. Alla anläggningar tillverkar olika typer av vin under flera varumärken. I portföljen ingår till exempel Asio Otus, Rinforzo, Ricossa, Giacondi, Codici, Itynera och La Trigi.

Påverka konsumenten men inte miljön

Målsättningen är att producera viner som ger ett starkt intryck på den som dricker det. Men de vill också minimera avtrycket de gör på miljön. För att uppnå målet om minimal miljöpåverkan mäter MDV sedan 2016 sitt avtryck på miljön och klimatet genom en livscykelanalys. På så sätt kan företaget följa sin miljöpåverkan på produktnivå.

Idag har företaget en rad olika kvalitets- och miljöcertifieringar. Tre av anläggningarna använder också till 100 procent förnyelsebar energi. MGM Mondo del Vino är den första vinproducenten i Europa att ha antagit ”the EU green policy”.