Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Merwida Vineyards

(7)

Från hjärtat av Sydafrika kommer smakfulla Merwida Vineyards.
Merwida Vineyards är en vacker vingård i Sydafrika som producerar flertalet röda och vita viner. 

Sydafrika är något av en outsider när det kommer till fina viner och Merwida Vineyards hjälper till med att sätta landet på kartan. Vingården ägs av en holländsk familj vid namn Van de Merwe vilka härstammar från regionen Dordrecht i Nederländerna.

År 1840 bestämde sig Willem Petrus van der Merwe att bosätta sig vid den bördiga jorden i Breede River Valley. Sedan dess har familjen stannat och 1963 öppnade vingården sina dörrar för första gången. Idag driver den 7:e generationen av familjen den här vingården. Målet är att driva en hållbar vintillverkning som lägger grunden för framtida generationer.

Vingården är vackert belägen bland bergen i Sydafrika och varje druva handplockas med omsorg. De drar nytta av det typiska klimatet med kalla vintrar och varma sommar.

Just i denna region är det mycket dis och dimma under vissa perioder och på vintern ligger det även snö på bergen. Det sänker temperaturen i området vilket försenar blomningen av vinrankorna. Druvorna hinner då också utveckla mer smak vilket bidrar till ett ännu bättre vin.

Sträcker sig över 800 hektar

Den imponerande vingården sträcker sig över hela 800 hektar, vilket innebär att de är en av de största privata aktörerna i landet. Flaskorna känns igen på den stilfulla loggan med sina tre streck som går längs med etiketten. Vinerna passar till allt från kött och fågel till fisk beroende på vilken sort det handlar om. De har även viner som passar till mingel och som aperitif.

Kontinuerlig utveckling av viner

De nuvarande ägarna drar sig inte för att experimentera med vin och smaker utan försöker hela tiden utveckla gården. I nuläget har de ett trettiotal olika viner i sortimentet, där majoriteten är vita viner. Både de röda och vita vinerna är kända för sina rika fruktsmaker och subtila kryddor. Ett vin från Merwida Vineyards är därför en helt unik smakupplevelse.