Mcpherson wines pty ltd

(0)

McPherson Wines Pty Ltd är ett familjeägt vintillverkningsföretag som funnits sedan 1968. Företagets filosofi är att producera högklassiga viner med utmärkt kvalitet. Det sker genom att använda effektiviteten som en stor producent, men med tekniker från en mikroproducent. Familjen anser att balans är en viktig del i vinproduktion och de vill skapa vackra, välgjorda viner som är prisvärda för alla.

Jord och klimat

Familjens egna vinplantor växer i sydöstra Australien, i Murray-Darling och centrala Victoria. Vinodlingarna är utspridda över olika områden som både är belägna på högre höjder som Strathbogie Ranges och även nere i Goulbourn Valley. Många av vinodlingarna ligger strategiskt bredvid floderna Murray eller Goulburn. Förutom sina egna vinodlingar använder vinproducenten också druvor från samarbetspartners som har egna vinodlingar i Victoria. Eftersom vinrankorna växer i blandade klimat kan McPherson Wines noggrant välja ut de bästa druvorna för att skapa sina karakteristiska viner.

Företaget

Sedan starten har McPherson Wines sakta men säkert etablerat sig på listan över de 20 bästa vingårdarna i Australien. Även om vinproducenten är med på topplistan föredrar de att hålla låg profil. De är nöjda med att gå under radarn och inte göra mycket reklam för sig själva. Företaget satsar mer på att vara en effektiv, kvalitativ och innovativ vintillverkare som mest är känd inom vissa vinkretsar. Själva beskriver de sina viner som eleganta, balanserade och moderna. McPherson Wines ser hellre att en sommelier presenterar deras vin på en utvald restaurang än att göra reklam för sig själva på ett mittuppslag.

Druvor

På McPherson Wines Pty Ltd ägor odlar de flera olika sorters druvor, både gröna och blå. Bland de mest populära finns namn som Shiraz, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon och Chardonnay. Dessa druvor är även deras specialitet. Ett av deras mest populära viner, Don't Tell Gary, kommer från druvan Shiraz som försiktigt krossas för att sedan lagras i 12 månader i en ektunna.