Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

M. Cedric Perez

(1)

M. Cedric Perez producerar viner i absolut toppklass.
M. Cedric Perez är en fransk vinproducent från Médoc på Bordeauxs västra sida. Vingården producerar endast en begränsad upplaga av vin. 

Château La Douce är en konventionellt odlad vingård i Saint-Yzans-de-Médoc kommun i Médoc AOC på vänstra sidan av Bordeaux-regionen. Grundaren Cédric Perez som är född och uppväxt i Médoc startade vingården 2006.

Cédrics föräldrar hade ingenting med vin eller vinmakeri att göra vilket gör valet av karriär lite märkligt. Pappan arbetade som bilmekaniker och hans mamma var hemmafru. Cédrics intresse för vin började när han i 2006 köpte några vinrankor.

Chateau La Douce

Samma år som Cédric Perez köpte vinrankorna, köpte han även en hektar i Saint-Yzans-de-Médoc, som idag producerar både vin och föder upp lamm. Vingården har idag växt till sex hektar men endast två används till vin. Idag äger Cédric även en flock på 600 AOC Agneau de Pauillac-får.

I början var tanken att vingården skulle odla sina vinrankor helt organiskt, men de var tvungna att ändra taktik 2007 under den svåra och mycket torra sommaren. Idag skapar Cédric Perez viner i absolut världsklass. Men eftersom vingården bara består av två hektar producerar gården endast en mycket begränsad upplaga.

Så skördas druvorna

När druvorna ska avblandas och skördas brukar de anställa säsongsarbetare på gården. Med lite sunt förnuft har de nu även lyckats ordna så att de intensiva perioderna på vingården inte krockar med de intensiva perioderna för aveln av får.

Gården har stött på en del motgångar. Hagel förstörde vinskörden i 2014 och de förlorade mellan 60 och 70 % av druvorna. Det stoppade dock inte gården från att komma tillbaka och producera ett av deras absolut bästa viner i 2015. Filosofin att blicka framåt och glömma det förflutna spelade en stor roll i återkomsten.

M. Cédric Perez, säljer sin produktion till vinhandlarna i AOC Médoc. De hoppas även kunna utvecklas samt bli lika erkända som Cru Bourgeois du Médoc.

Chateau La Douce har ständigt nya spännande projekt på gång och idéer för förbättringar och ger aldrig upp.