Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Louis Eschenauer

(5)

Louis Eschenauer är ett stort vinhus med flera prestigefyllda viner.
Det är främst i Bordeaux som Louis Eschenauer har sin produktion och flera av vinerna har fått fina utmärkelser och priser. 

Louis Eschenauer kom från Alsace och började sin verksamhet i Bordeaux 1821. Idag står Bordeaux för det största utbudet av hans viner, men det förekommer också odlingar i Pay d'Oc. De säljer sina viner över hela världen och flertalet prestigefyllda Bordeaux-flaskor går till samlare för enorma summor pengar.

Louis Eschenauers viner

De tillverkar och säljer ett rikt utbud och här får du en överblick av de olika kategorierna.

Réserve

Det står alla fritt i Frankrike att kalla ett vin Réserve. I grannländerna Spanien (Reserva) och Italien (Riserva) är det däremot en kvalitetsmärkning och ofta ett efterfrågat vin. Dessa viner kommer från vingårdar i hjärtat av Entre-deux-Mers, mellan floderna Dordogne och La Garonne. Där framställer de både Bordeaux réserve och Bordeaux supérieur réserve.

Grand vins

Under denna rubrik döljer sig bland annat Saint-Émilion AOP, Sauternes AOP och Médoc AOP. Saint-Émilion blir odlad på jord nära staden med samma namn. Där tillverkas fina röda viner som är kända över hela världen. Sauternes är uppdelat på fem distrikt och det här vinet är också vida känt. Det är ett sött vitt vin som du med fördel serverar till gåslever, grönmögelost eller desserter. Médoc sträcker sig längs stranden av La Gagaronne och där tillverkas fantastiska röda viner samt ett stort antal av klassificerade Bordeauxviner blir tillverkade där.

Bordeaux AOP

Här finns röd Bordeaux, Sauvignon blanc både lagrad på ekfat eller i ståltank. Även Merlot-/ Cabernetviner samt söta vita viner av Sémillon och Muscadelle.

Crémants

Druvorna plockar de för hand och vintillverkningen sker enligt samma metod som champagne. Det vita består av Sémillion 70 % och Cabernet Franc 30 % och är smakrikt, friskt och balanserat vin. Rosévinet är 100 % Cabernet Franc med en intensiv rosa färg samt har en fruktig och elegant smak.

Cépages(druvor)

Louis Eschenauer har sex stycken mono Cépageviner, vilket betyder att de blir tillverkade av endast en druva, nämligen Syrah, Chardonnay, Cincault, Merlot, Cabernet Sauvignon och slutligen Sauvignon Blanc. De kommer från odlingarna i Pay d'Oc.