Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Lorena Deaconu

(0)

En vinmakerska som satt rumänska viner på kartan.
Lorena Deaconu är en rumänsk vinmakerska som arbetar på Halewod Wines i Rumänien. Hon har haft stor betydelse för rumänsk vintillverkning. 

Rumänien är kanske inte kända för sina viner men det finns faktiskt en lång tradition av vintillverkning i landet. Här finns några av de bästa vinodlingarna i just kallt klimat i hela Europa. En person som har haft stor betydelse för rumänsk vintillverkning är Lorena Deaconu. Hon är en rumänsk vinmakerksa med stor passion för vintillverkning. Lorena älskar sitt jobb och trots att hon arbetar 17 timmar om dygnet säger hon sig aldrig vilja syssla med något annat. 

Hon arbetar som chefsvinmakerska på Halewood Wines i Rumänien och gör alla deras Paris Street och La Catinaviner. Lorena gör även den mycket populära Burebista Shiraz Feteasca Neagra som vann pris för "Wine of Show" på vintagefestivalen 2018. Förutom att hon har varit med och utvecklat rumänsk vintillverkning, har Lorena även gjort mycket för att öka kvaliteten på de rumänska vinerna.

Halewood Industries

Halewood, där Lorena arbetar, grundades 1978 av John E Halewood. Företaget växte snabbt och blev snart det största fristående företaget i Storbritannien som tillverkade alkoholhaltiga drycker. 1987 började företaget importera viner från Rumänien och tio år senare startade de ett dotterföretag i Rumänien. Målet var att bli den största importören av rumänska viner. 

Idag har de fyra dotterföretag i Rumänien och är en av de största exportörerna i landet. Deras odlingar ligger i Transsylvanien, Dealu Mare och Murfatler, vilka är de absolut bästa områdena för vinodling i landet.

Burebista Shiraz Feteasca Neagra

Feteasca Neagra betyder "den svarta jungfrun" och är en rumänsk druva som passar utmärkt ihop med just Shiraz. Just detta vin är speciellt framtaget för Storbritannien och kommer från det bergiga landskapet i Muntenia i sydöstra Rumänien. Utöver sina viner är området mest känt för sina gotiska slott och folklore. 

Vinet har smak av torkade plommon och skogsbär, med en viss kryddighet. Du kan även känna toner av svarta oliver, jord och kaffe och en touch av rökighet. Vinet passar utmärkt till en härlig gryta eller smakrika korvar.