Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

La Gorge Fraiche

(0)

La Gorge Fraîche startades av två unga och passionerade vänner som med en stor nyfikenhet och med gastronomin i fokus. Alla ölsorter från bryggeriet ska fungera lika bra till mat som till törssläckare.

Ludo och Mathieu träffades redan på gymnasiet och efter de var klara med sina studier så startade dem genast sin resa tillsammans.  Först genom hemlandet Frankrike och sedan vidare ut i världen, allt för att samla så mycket kunskap om ölbryggning som möjligt.

Under sina resor skapade dem sig arbetslivserfarenhet från sina prakitker och sedmer de arbeten de fick på olika bryggerier.

När de väl återvände hem under trettiotalet startade dem La Gorge Fraîche.

La Gorge Fraîche är hantverksöl med rena smaker från Occitanien, vilket är en hänförande plats som bryggeriet ligger på än idag.

Ludo och Mathieu främjade den lokala ekonomin, med det största fokuset på att stötta upp de lokala krögarna. Deras mål var tydliga, att lyfta fram sin produktidentitet med sina öl-sorter som skulle kunna motverka "en strupe lika torr som tramontavinden ", en vind som håller större delar av södra Frankrike torrt.