Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

La Chouffe

(3)

Lär dig mer och köp öl från La Chouffe online hos Vinoteket. 

Vad är La Chouffe?

Brasserie d'Achouffe är en charmig belgisk öl-producent som representerar ölvärldens karaktäristiska belgiska ale- stilar, som har vunnit hjärtan världen över. Det är öl som karaktäriseras av sin distinkta smakprofil och sitt lekfulla varumärke, ofta kännetecknat av den lilla glada gnomen som pryder flaskan.

La Chouffes historia

Historien om Brasserie d'Achouffe är lika färgstark som dess etikett. Det hela började i de Ardenniska kullarna i Belgien, där två svågrar, Pierre Gobron och Christian Bauweraerts, beslutade sig för att förverkliga sin dröm om att brygga eget öl. År 1982 startade de med en blygsam investering och från den punkten har La Chouffe vuxit och blivit en ikon inom belgisk ölbryggning.

Varifrån kommer La Chouffe?

La Chouffe kommer från hjärtat av Belgien, närmare bestämt från byn Achouffe. Det är här som magin sker, där traditionella bryggmetoder möter kreativ innovation. Bryggeriet ligger i en idyllisk region som är känd för sin rika ölkultur och tradition av hantverksmässig bryggkonst.

Vad gör La Chouffe för öl?

La Chouffes storsäljare är en typ av belgisk ljus ale, känd som en Strong Golden Ale. Det är en ölstil som kombinerar en starkare alkoholhalt med en behagligt komplex smakprofil. La Chouffe är omisskännlig med sin klara, gyllene färg och sin robusta karaktär som inbjuder till njutning.

Hur smakar öl från La Chouffe?

När du tar en klunk av La Chouffe möts du av en symfoni av smaker. Friska toner av citrus och frukt möter en lätt kryddighet som kommer från jäst och humle. Det är en välbalanserad öl med en mjuk beska och en härligt rund munkänsla. Den är både uppfriskande och värmande, med en alkoholstyrka som känns utan att överväldiga.

Vi på Vinoteket uppskattar hantverket och historien bakom varje flaska. La Chouffe är inget undantag, och vi är stolta över att kunna erbjuda denna belgiska pärla. Den är perfekt för den som uppskattar komplexitet och kvalitet i sitt ölval, och den passar utmärkt till en mängd olika maträtter eller som ett uppfriskande inslag på egen hand. Utforska gärna vår samling och hitta din favorit från La Chouffe hos oss.