Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Kuehn

(0)

En vingård i regionen Alsace.
Kuehn (Baron de Schiele) ligger i den kända vinregionen Alsace i Frankrike. De producerar mest vita viner, men också rött på druvan Pinot Noir.

Kuehn (Baron de Schiele) är en vingård på 12 hektar belägen på Ammerschwihrs sluttningar i den berömda vinregionen Alsace i Frankrike. Jorden i området ger Kuehn-vinerna en alldeles speciell karaktär med rika aromer. Vingården lägger stor vikt vid hållbar vinodling, biologisk mångfald och respekt för naturen.

Olika druvor

I Alsace finns det sju olika druvsorter och här får vinerna namn efter druvsorten. Det finns sex olika druvsorter som ger vita viner. Sylvaner som är en torr, fräsch, lätt fruktig och blommig druva, Pinot Blanc som är mjuk, fräsch och delikat, samt Riesling som är torr och livlig. Dessutom förekommer också Pinot Gris som är fyllig och överdådig, Gewurztraminer som är kraftfull, blommig och kryddig, samt Muscat som är en aromatisk, fruktig, och krispig druva.
Det är endast en druva som används till roséviner eller röda viner och det är Pinot Noir. Druvan kommer ursprungligen från Bourgogne och passar den som gillar lätta och raffinerade röda viner. Vinerna har mjuka tanniner och smaker av röda frukter.

Riesling Baron de Schiele

Det här är ett vin med en bouquet av vita blommor och citrusfrukter. Vinet är torrt och har en välstrukturerad kropp med mycket komplexitet och fräscha smaker. Det passar utmärkt till olika fiskrätter som till exempel piggvar med apelsinsås eller torskfilé med citronsås. Det passar dessutom bra till hummer eller rätter på kyckling.

Gewurztraminer Baron de Schiele

Här har du ett vin med mycket koncentrerad bouquet som präglas av exotiska frukter och apelsin. Vinet har också en viss pepprighet. Det är därför kraftfullt och elegant som du med fördel kan servera antingen som en aperitif eller till en gåslever. Det passar även bra till asiatisk mat.

Pinot Gris Baron de Schiele

Detta vin har en vacker gyllene färg med aromer av mogen frukt, vilket är typiskt just för viner från övermogna druvor. Vinet är kraftfullt och smidigt och här finns smaker av kanderad frukt. Servera gärna vinet till vitt kött eller kyckling.