Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Champagne Krug

(1)

Det finns få varumärken som bär samma aura av exklusivitet som Champagne Krug. Tänk Patek Philippe-klockan eller kanske Beluga-kaviaren – och där någonstans hamnar den här superexklusiva champagnen. 

Champagnedynastin som började med en knasig idé

År 1843 sa Johann-Joseph Krug "Hallå, varför inte göra den bästa champagnen någonsin?" och så startade hela arbetet bakom Champagne Krug. Sedan dess har dessa champagnepionjärer haft en lång tradition av att göra respektingivande champagne, känd världen över. 

Krugs signaturstil: Att blanda viner som proffs

Krug har en ikonisk stil som skapas genom att mixa över 120 olika viner från olika årgångar. På så sätt lyckas de skapa samma fantastiska champagne år efter år.

Tradition möter innovativ galenskap

Med en stark förankring i traditionen strävar Krug också mot innovation. De balanserar konsten att bevara sin unika arv med en modig inställning till nya idéer och tekniker, vilket gör dem till banbrytare inom champagnens värld. Skickliga är de, det där Krug-gänget.

Bara de bästa druvorna får vara med

Krug handplockar sina druvor från de finaste vingårdarna i Champagne. Det är så de garanterar att varje flaska är av ypperlig kvalitet. 

Krug: Stilen, elegansen och champagne-vibbarna

De är som själva definitionen av elegans och exklusivitet. Med en passion för att göra de mest sjukt fantastiska champagnerna fortsätter de att vara superstjärnor inom champagnens värld. Det är som att de har en gyllene touch, fast med bubbel istället för guld.

Hur smakar Champagne Krug?

Krug imponerar champagnedrickare världen över. Deras champagne har blivit en symbol för både elegans och exklusivitet. De gör flera olika champagner både "Non Vintage och "Vintage" där den senare får sin karaktär från den specifika årgången. Där har väder och vind en stor inverkan. 

Krug - den oöverträffade champagnen

Det finns få varumärken som bär samma aura av exklusivitet som Champagne Krug. Tänk Patek Philippe-klockan eller kanske Beluga-kaviaren – och där någonstans hamnar den här superexklusiva champagnen. Kanske.

Champagnens Rolls Royce - Krug

Det är svårt att inte hålla med om det talesättet som sägs ha myntats av Krugs marknadsavdelning: "Det finns champagne, och så finns det Krug." Har man väl smakat på deras bubblor, är man fast i Krugträsket. Och det är inte direkt en katastrof med tanke på deras strävan efter överlägsen kvalitet.

En vinregion utan dess like

Champagne har en status som andra vinregioner bara drömmer om. Krug utnyttjar detta till max. Trots att de enbart disponerar 20 hektar i Champagne, samarbetar de med flera odlare i området för att hålla produktionen minimal och exklusiv. Mindre produktion leder dessutom till högre efterfrågan och därmed högre priser, en genialisk marknadsstrategi.

Mytiska viner och exklusivitet

Clos de Mesnil och Krug Clos d’Ambonnay är de mest legendariska vinerna med extremt begränsad produktion och priser som når omkring 6 000 till 15 000 kronor per flaska. Dessa är närmast mytiska och snabbt slutsålda världen över.

Krug - en hantverkschampagne 

Krug förvaltar en vinifieringsprocess som tar tillvara på terroiren och skapar en unik karaktär. Med noggrannhet från kloner på vinrankorna till jordmånen och vinifieringsprocessen strävar de efter det bästa. Det tekniska arbetet i jäsnings- och lagringsprocessen är lika noggrant planerat.

Krug - en champagne i sin egen liga

Krug ligger i en egen division inte bara i Champagne utan som varumärke generellt. Kvalitet prioriteras alltid och det återspeglas i priset.