Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Julio Bouchon

(3)

Julio Bouchon började med en modig fransman som korsade Atlanden för att odla vin i Chile. Idag, 140 år senare, gör hans familj fortfarande vin i samma modiga anda. 

Äventyrlig fransman blev starten för vingården Bouchon

Bouchons historia börjar med en äventyrlig, ung, fransk mans dröm för nästan ett och ett halvt sekel sedan. Emile Bouchon lämnade sitt lilla hem med små vinodlare i Arveyres, nära Burdeos, Frankrike, för att gå ombord på ett skepp mot Chile våren 1887.

Emile anställdes som vinmakarrådgivare och efter många års ansträngningar lyckades han köpa en antik vingård i Colchagua Valley. Han förvandlade den till en av den tidens mest framstående vingårdar, en tradition som hans barn Antonio och Abel skulle föra vidare.

Julio Bouchon går i farfars fotspår

Emiles sonson Julio Bouchon S. studerade önologi i Bordeaux i Frankrike. När han återkom till Chile, bestämde han sig för att leta efter nya terroir för att fortsätta Bouchons vinodlingsprojekt. Det var så Emiles sonson förälskade sig i granitjordarna i det inre torra området i Maule Valley. 1977 köpte han Mingre State, en avlägsen egendom med gamla, torra vinodlingar, en cementkällare och några enkla byggnader, vissa av dem från mitten av 1800-talet.

Julios son (med samma namn) går i sin farfars fars fotspår

Julios son Julio Bouchon L ansluter till familjegården i slutet av 1900-talet, mitt i den tid då Bouchon började exportera sina viner över hela världen. Syskonen Juan och María gjorde detsamma ett decennium senare. Med sina olika yrken och livserfarenheter kompletterar och uppmuntrar de tre syskonen varandra. De ger Bouchon en ny inriktning där de experimenterar och bryter ny mark med andra druvsorter och vinifieringsmetoder.

Ungdomarnas eget projekt - Las Mercedes

År 2015 gick den senaste Bouchon-generationen ut på egen hand och lanserade "Las Mercedes". Viner som representerar deras egen stil under friheten av en separat etikett.