Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Gimenez Mendez

(0)

Verksamheten och vingårdarna som utgör producenten Gimenez Mendez är belägna strax norr om Uruguays huvudstad Montevideo, i regionen Canelones. Gimenez Mendez startade sin vinproduktion år 1991, en tid som var mycket turbulent inom vinsektorn. Men paret Gimenez Mendez, Luis och Marta, var däremot övertygade om att Uruguays produktion av kvalitativa viner kunde få bred spännvidd internationellt.

Idag är det främst paret Gimenez Mendez söner, Mauro och Luis, som driver produktionen inom familjeföretaget. Sonen Mauro är ansvarig vinmakare på gården. Utöver en storskalig försäljning på den inhemska marknaden har Gimenez Mendez viner även tagit sin plats på marknaden i stora delar av Europa.

Med sträv och söt Tannat i fokus

Gimenez Mendez vinproduktion fokuserar främst på den blåa druvan Tannat som är mäkta populär i just Uruguay. Det passande klimatet och landets höga altituder är utmärkta odlingsmarker för druvan. Något som kännetecknar Tannat-druvan som är odlad i Uruguay är dess sötma, vilken inte förekommer inom den franska produktionen av samma druva.

Gimenez Mendez fokuserar inte bara på viner av Tannat utan har i takt med verksamhetens tillväxt även utvecklat sitt sortiment. I dagsläget odlar de även andra druvor som trivs bra i den magra lerjorden. Malbec, Cabernet Sauvignon och Touriga Nacional är några av de blåa druvorna som familjen odlar på vingården. Bland de gröna druvorna finns exempelvis Sauvignon Blanc, Viognier och Chardonnay.

Njut av den sällsynta Arinarnoa

Utöver Tannat och andra välkända druvsorter odlar Gimenez Mendez även den exklusiva druvan Arinarnoa. Druvan är en korsning mellan Tannat och Cabarnet Sauvignon som gjordes för första gången år 1956 i Bordeaux. Druvans karaktär innehar en aromatisk rikedom med rustik smak och torra, låga tanniner.

Ett vin på Arinarnoa är ett utmärkt alternativ för dig som söker något med kraftig smakprofil som utvecklas under lagring. Det är dessutom passande för dig som söker vin på en sällsynt druvkorsning.