Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

François Martenot

(0)

Klassiska Bourgogneviner i modern tappning.
François Martenot är en vingård som ligger i östra Frankrike. De är kända för sina Bourgogneviner och för sin mousserande Crémant de Bourgogne. 

François Martenot är en vinproducent som är expert på Bourgogne och Crémant de Bourgogne. De är en av de större producenterna i Bourgogne, ursprungsregionen för druvorna Chardonnay och Pinot Noir. Lucien G. Martenot grundade vingården och den drivs fortfarande i samma anda. Deras ledord är lojalitet, mod och ära. Trots att vinproducenten ligger i ett mycket konservativt distrikt vågar de sticka ut från mängden. De satsar på nya tillverkningsmetoder och skapar alltså moderna viner med klassisk touch.

GCF Group

Gården tillhör den större koncernen GCF Group som totalt har 3 000 vingårdar i Frankrike. Just François Martenot ligger i Vignoles som är en kommun i Côte-d'Or i regionen Bourgogne-Franche-Comté i östra Frankrike. Den här regionen är känd för sina vinodlingar och har dessutom ett utmärkt rykte världen över. Här vet de hur man producerar bra viner.

Crémant de Bourgogne

Maison François Martenot startade produktionen av mousserande viner för mindre än tio år sedan men trots det har vinerna snabbt lyckats bli uppskattade för sin höga klass och kvalitet. Ytterligare en kul detalj är att gården har en kvinnlig chefsvinmakare som heter Joelle Cugney. Hon har en speciell känsla för viner och det kan du se drag av i hela tillverkningsprocessen. Hon vill skapa rena och fräscha viner som är typiska för gården.
Ett mousserande vin härifrån kallas Crémant de Bourgogne och är ett vin som är snubblande nära en champagne. Det är ett balanserat vin med bra fyllighet och fruktig friskhet, med inslag av brödiga toner. Vinet har en perfekt bubbel och passar alltså bra både till vardag och fest.

Klassisk Bourgogne

Maison François Martenot gör allt från de klassiska vinerna Bourgog­ne Chardonnay och Pinot Noir, men också andra fan­tastiska viner från andra områden i Bour­gogne. Gården tillverkar alltid viner av hög kvalitet till ett bra pris. Det går att sammanfatta det hela med att de gör klassiska Bourgogneviner i modern tappning.