Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Felix Solis

(0)

Felix Solis är familjeföretaget med en rik historia.
Spanska Felix Solis har producerat kvalitetsviner sedan 1952. Målet är att vara en familjär med framgångsrik producent. 

En av Spaniens största vinproducenter glömmer aldrig sina rötter. Felix Solis är alltid noga med att påpeka att de är ett familjeföretag. Företaget som producerat viner sedan 1952 har två stora vingårdar i centrala Spanien. Den ena ligger i Valdepenas och den andra i La Mancha. Idag exporterar de sina fina viner till över 100 länder inklusive Sverige.

Drivs av tredje generationen Solis

Det är idag tredje generationen Solis som driver produktionen och det med största framgång. Deras anläggning i Valdepenas är också en av de största i världen som använder sig av state-of-the-art-teknologi. Detta samtidigt som de bibehåller sina traditioner och det familjära som de är så kända för. De är kanske framförallt kända för sina rödviner men producerar även en hel del vita viner samt rosévin av hög kvalitet.

En imponerande anläggning

Anläggningen i Valdepenas öppnade redan 1975 och är idag riktigt imponerande. Vad sägs om till exempel en kapacitet att skörda 7,5 miljoner kilo druvor? Här blir kvantitet blandat med kvalitet på bästa sätt. Vinerna är välkända i Spanien och älskas av lokalbefolkningen. Bland deras mest kända varumärken finner du Vina Albali och Los Molinos.

"Vin ska vara tillgängligt för alla"

Felix Solis har alltid varit tydliga med sin filosofi. Vin ska vara tillgängligt för alla och inte vara en klassfråga. Det är därför som den nuvarande generationen producerar druvor och viner av samma höga kvalitet som för 50 år sedan. Förutom viner gör de även Sangria vilket ju är synonymt med Spanien.

Viner som gör sig bra till fisk

Spanien är också känt för sina fantastiska skaldjursrätter så det är ingen överraskning att många av Felix Solis viner går bra ihop med fisk och skaldjur. Många av vinerna går även att använda till en ostbricka eller på egen hand som ett dessertvin, eftersom vinerna alltid har en bra balans mellan syra och sötma.