Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Estrella Damm

(1)

Det katalanska ölbryggeriet Estrella Damm är älskat för sin friska ölstil världen över. På Vinoteket hittar du deras mytomspunna och exklusiva öl Inedit – ett samarbete mellan Damms bryggerimästare och stjärnkocken Ferran Adrià.

Vad är ölbryggeriet Estrella Damm?

Estrella Damm är inte bara ett ölbryggeri, det är en symbol för katalansk ölkultur och tradition. Med en passion för kvalitet och hantverk har detta bryggeri varit en stolt producent av öl sedan 1876. De kombinerar generationers kunskap med modern teknik för att skapa öl som hyllas världen över.

Estrella Damms historia

Historien om Estrella Damm är en berättelse om ambition och hängivenhet. Grundat av August Kuentzmann Damm, en tysk invandrare, i Barcelona, har bryggeriet överlevt tider av förändring och utmaningar. Genom att stå fast vid sina traditioner och ständigt sträva efter förbättring har de blivit en tidlös ikon inom ölvärlden.

Estrella Damm Inedit

Estrella Damm Inedit är ett unikt öl som skapades i samarbete mellan Estrella Damms bryggerimästare, den spanska stjärnkocken Ferran Adrià och sommeliererna på den numera nedlagda Michelinkrogen El Bulli. Det är en öl som designats för att komplettera de mest utmanande och varierade smakerna i modern gastronomi. Med sin rika smakprofil och eleganta flaskdesign är Inedit en perfekt följeslagare till en sofistikerad middagsupplevelse.

Varifrån kommer Estrella Damm?

Estrella Damm är stolt förankrat i Barcelona, en stad känd för sin rika kultur och dynamiska atmosfär. Bryggeriet har sina rötter djupt i den katalanska jorden och har blivit en del av regionens identitet. De är en hyllning till det lokala, men med en blick mot världen.

Vad gör för Estrella Damm för öl?

Estrella Damm skapar allt från sin signaturlager till kreativa brygder som speglar både tradition och nytänkande. Varje öl är ett resultat av dedikation och en strävan efter högsta kvalitet.

Hur smakar öl från Estrella Damm?

Ölen från Estrella Damm kännetecknas av balans och karaktär. Deras flaggskepp, Estrella Damm Lager, är krispigt och uppfriskande med en lätt humleton och en subtil maltighet. Det är en smakprofil som är både lättillgänglig och uppskattad av ölälskare runtom i världen.

Vilken mat passar till Estrella Damm?

Öl från Estrella Damm är fantastiska följeslagare till en mängd maträtter. Den klassiska lagerölen är perfekt till såväl lätta rätter som tapas, skaldjur och kyckling, som till mer robusta grillade rätter.