Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Ervideira

(0)

Vingården Ervideira är belägen i Alentejo, Portugal.
Ervideira är vingården som tillverkar rödvin, vitt vin, rosévin och mousserande med klassiska och spännande smaker. 

På 1880-talet grundade greve d’Ervideira vingården Ervideira i staden Évora, i Portugal. Greve D’Ervideira var politiskt engagerad och hängiven att erbjuda fattiga möjligheten att äta. Idag driver ett engagerat team vingården Ervideira vidare till minne av dess grundare.

Vingården idag

Vingården odlar sina druvor i delar av regionen Altentejo, närmare bestämt i Reguengos de Monsaraz och Vidigueira. Denna vinproducent producerar omkring 800 000 flaskor årligen. Vinet säljer de sedan såväl nationellt som internationell, till över 20 länder.
Genom passion, engagemang och nytänkande har de tidigt gått i bräschen för nya odlingsmetoder och nya viner. Bland annat producerade de det första mousserande vinet i Alentejo och idag är de den största producenten i området. Vingården var också de första med att plantera vinrankor på havsbotten för att odla druvor till sitt ”Water Wine”.

Skördar enbart nattetid

Ervideiras druvor blir enbart skördade nattetid för att druvorna ska behålla sina egenskaper på bästa sätt. De transporterar sedan druvorna i kyltransporter till moderna vinanläggningar där vinet fermenteras. För att deras viner ska få en rik smak och intressanta toner får det mogna i ektunnor från Frankrike och Ungern.

Viner

Deras mest populära vinkollektion är Conde d'Ervideira. Här återfinns bland annat Private Selection Red, vilket är ett aromatiskt rödvin med en lång eftersmak. Det tillverkas av de båda druvorna Touriga Nacional och Alicante Bouschet. Reserva White är också ett uppskattat vitt vin som har en kryddig smak, med en hint av vanilj och tropiska frukter. Vinet har en sammetslen struktur med mjuka tanniner.

Ervidera har alltså ett relativt brett sortiment av röda, vita, rosa och mousserande viner – samt deras "osynliga" vin Invisible. När det gäller mat och vad de olika vinerna passar till kan det generellt sägas att de röda vinerna från Ervidera passar särskilt väl till vilt, lamm och nötkött, medan de vita vinerna lämpar sig till skaldjur och fågel.