Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

EnoItalia

(1)

EnoItalia är utan tvekan en av Italiens absolut främsta och mest innovativa producenter från Bardolino i Venetien. EnoItalia startade som ett kompisprojekt och har vuxit till att bli en av Italiens mest drivande och mest prisbelönade vinmakare!

Producenten grundades på 70-talet och deras fokus ligger på maximalt värde för pengarna. Deras viner kommer ofta i moderna, fyndiga förpackningar och är inte vinerna ekologiskt certifierade så är de alltid så nära naturlig odling som möjligt. De har som motto att alltid arbeta så nära naturen som möjligt!

Bakgrund

Projektet EnoItalia grundades och köptes 1986 av Giorgio Pizzolo och hans tre bröder Giuliano, Augusto och Floriano och är idag Italiens största privatägda vintillverkare när det kommer till antal producerade liter vin, med en årlig produktion på runt 100 miljoner flaskor. 75% av produktionen går på export till fyra kontinenter och 80 länder.
EnoItalia är den största privata vingården i Italien när det gäller produktion och en av de tio bästa i landet.

I EnoItalias team hittar man begåvade vinmakare med lång erfarenhet i många vinregioner i Italien. De har både egna odlingar och etablerat långsiktiga kontrakt med vinodlingar över hela Italien.

De växer ständigt och har under de senaste 30 åren haft ett tydligt mål: vara ambassadörer för italiensk smak globalt och främja det unika i varje italiensk druvsort och dess territorium.

EnoItalia har också insett vikten av hållbarhet, därför har de valt att producera ekologiskt certifierade viner, också, och vi har lyckats få tag på några som du kan hitta här.

Du kan hitta allt från Amarone till Prosecco från denna fantastiska producent!