Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Dyrehøj Vingaard

(1)

Dyrehøj Vingaard är Danmarks största. Det är även en flitigt besökt vinbar och butik.

Dyrehøj Vingaard är Danmarks största vingård.

Dyrehøj Vingaard ligger på soliga Røsnæs, nära Kalundborg och är Danmarks största vingård med över 50 000 vinrankor. De första plantorna sattes 2008.

De kalkrika sluttningarna och det svala klimatet ger en fantastisk grund för att odla vindruvor. I vinkällaren skapas RÖS av vinodlaren och hela teamet bakom vingården.

 RÖS?

Allt vin och sprit från Dyrehøj Vingaard marknadsförs under namnet RÖS.
RÖS hänvisar till det unika geografiska läget för vingårdarna och vingården på Røsnæs, och logotypen signalerar i sin form att det siktar på högsta hantverkskvalitet som kan uppnås.När du köper RÖS-viner, konjak, likörer eller cider vet du att högsta ansträngning har gjorts för att ge dig en smakupplevelse som du kommer att vilja återvända till.

Vindruvorna

Druvsorterna på fälten är uppdelade i 6 gröna druvsorter samt 13 olika blå. De gröna druvorna är främst: Solaris, muscaris, johanniter och souvignier gris, samt en mindre mängd helios.
De främsta blå druvsorter är cabernet cantor, spätburgunder, cabernet cortis, monarch, leon millot och rondo. I mindre mängder odlas även regent, cabernet carol, bolero, frühburgunder och castel.

Klimatet

Klimatet vid Røsnæs är ett av de torraste och soligaste i Danmark. I genomsnitt faller bara 523 mm nederbörd per år mot riksgenomsnittet som är 664 mm. per år och normalt ligger Røsnæs på ca. 100 soltimmar över riksgenomsnittet på 1 730 per år.
 

Røsnæs

Røsnæshalvøen är en vall av lera, sand, grus och sten som pressades upp under den senaste istiden. Røsnæs är den östra delen av en kantmorän som fortsätter under vattnet till Fyns norra spets. De kalkrika ängarna på Røsnæs är unika och har varit skyddade sedan 1924 – ett av Danmarks första naturreservat. Vallen, som ligger mellan åkrarna och fjorden, är ett av de skyddade områdena.