Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Duvel

(1)

Det anrika bryggeriet Duvel har blivit en symbol för belgisk bryggerikonst och älskas av ölentusiaster världen över.

Vad är ölbryggeriet Duvel?

Duvel är ett anrikt ölbryggeri som har etablerat sig som en ikon inom världen av kvalitetsöl. Kända för sitt hantverk, sin passion och sin strävan efter perfektion, har de skapat sig ett namn som förknippas med exceptionellt bryggd öl. De har blivit en symbol för belgisk bryggerikonst och fortsätter att inspirera ölälskare världen över.

Duvels historia

Historien om Duvel började i början av 1900-talet i den lilla belgiska byn Breendonk. Det var familjen Moortgat som grundade bryggeriet och det har sedan dess förblivit i familjens ägo. Duvel, som betyder "djävul" på flamländska, fick sitt namn efter att en av de första provsmakarna utbrast att ölet var en riktig "duvel" – starkt och kraftfullt. Ölet och bryggeriet har sedan dess utvecklats men har alltid hållit fast vid sina traditioner och kvalitetsideal.

Varifrån kommer Duvel?

Duvel kommer från Belgien, ett land som är världsberömt för sin ölbryggning. Bryggeriet ligger i hjärtat av landet och har därifrån spridit sitt rykte om kvalitet och innovation över hela världen. Belgien är känt för sin mångfald av ölstilar och Duvel har varit en av pionjärerna i att utveckla den belgiska starka blond ale som idag har fans över hela jordklotet.

Vad gör Duvel för öl?

Duvel är mest känt för sin signaturöl, Duvel, en stark blond ale som har blivit en måttstock för stilen. Bryggeriet producerar också en rad andra öl, inklusive olika specialutgåvor och säsongsbetonade varianter. Varje öl som kommer från Duvel är ett resultat av noggrant utvalda ingredienser och en bryggprocess som är både traditionell och innovativ.

Hur smakar öl från Duvel?

Öl från Duvel är kända för sin komplexitet och finess. Duvels signaturöl har en distinkt och uppfriskande karaktär med en balanserad beska, subtila fruktiga ester och en torr avslutning. Den är både stark och elegant, med en alkoholhalt som inte övermannar de fina smakerna.

Vilken mat passar till öl från Duvel?

Öl från Duvel är utmärkta kompanjoner till mat. Deras signaturöl passar speciellt bra till skaldjur, starka ostar och klassiska belgiska rätter som moules frites (musslor med pommes frites). Den höga kolsyrehalten och beskan balanserar kraftfulla och krämiga smaker, medan de fruktiga tonerna kompletterar både lätta och kryddstarka rätter. Att utforska mat- och ölkombinationer med Duvel är en kulinarisk resa värd att ta.