Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Drostdy-hof

(0)

Uppskattade viner från Tulbagh i Sydafrika.
Drostdy-Hof är ett omtyckt varumärke från Sydafrika som producerar flera olika sorters viner. En av favoriterna är dock deras Chenin Blanc.

Drostdy-Hof är en vinproducent från området Tulbagh i Sydafrika. Vingården ligger i ett naturskönt område, omgivet av flera berg och de har en av landets mest avancerade anläggningar. Vinmakeriet grundades så tidigt som 1804 och har fått namnet av huset som ligger bredvid. Huset är designat av arkitekten Louis Michel Thibault och är idag ett kulturhistoriskt museum. Drostdy-Hof är ett av Sydafrikas mest välkända vinvarumärken och lanserades på den svenska marknaden 1995. Det blev därefter snabbt en favorit bland många svenskar.

Klimat & druvor

De vackra bergen som ligger runt området Tulbagh har inte bara vacker utsikt utan ger också goda möjligheter för att odla vindruvor. Bergen ger ett svalare klimat än vad som annars hade varit fallet och gör att temperaturen skiljer sig betydligt över dygnet. Det innebär att druvorna mognar långsammare och att de därmed också kan ta mer tid på sig att bilda fina smak- och aromämnen.
Drostdy-Hof använder även druvor från andra områden när de tillverkar sina viner. Alla dessa områden har olika förutsättningar då det gäller både jordmån och klimatet, vilket också ger vinerna olika karaktär. Det innebär att vinmakarna har fler variabler att arbeta med när de ska ta fram de olika blandningarna.

Vinerna

Drostdy-Hof är ett varumärke som länge varit omtyckt för sin goda smak och kvalitet. Två av de mest omtyckta vinerna är Drostdy-Hof Chenin Blanc och Drostdy-Hof Chardonnat Viognier. Just Drostdy-Hof Chenin Blanc har snabbt blivit en av de stora favoriterna då det gäller boxviner i Sverige. Vinet har en naturlig fräschör och friskhet. Smaken är ung med inslag av päron, kiwi, honungsmelon och citrusfrukter.
Servera vinet väl kylt, gärna till en buffé eller tillsammans med fisk och skaldjur. Det passar även bra till kyckling. Även Drostdy-Hof Chardonnat Viognier har fruktiga smaker och ungdomlig doft, här finns även inslag av ananas. Servera gärna vinet till fisk, skaldjur eller lättare vegetariska rätter.