Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Dominio del Bendito

(0)

Dominio del Bendito producerar kraftfulla och smakrika viner.
Dominio del Bendito producerar smakrika viner av druvor från hundraåriga vinstockar. 

Dominio del Bendito ligger i Toro, som i sin tur ligger i Kastilien, centrala Spanien. Klimatet är förhållandevis svalt men det blir mycket varmt sommartid. Det här är förhållanden som är gynnsamma för vinodling, och en av anledningarna till att fransmannen Antony Terryn valde den här platsen för att börja odla och producera sina viner.

Fransk ambition och spanska vinstockar

Tack vare en fransk landsman fick Antony Terryn upp ögonen för vinodling och möjligheterna att odla i området Toro. År 2003 hittade han sin vingård, som han döpte till Dominio del Bendito. Redan året efter producerade han sitt första vin. Idag äger Antony Terrryn 15 hektar vinodlingar, främst gamla vinstockar med druvan Tinta de Toro, en druva som är mer känd under namnet Tempranillo. Vissa av vinstockarna är upp till 100 år gamla, vilket är en fördel. En annan stor fördel vid odlandet av just dessa druvor är de sandiga jordarna som finns i och runt Toro. Ju sandigare, desto bättre, som Antony Terryn uttrycker det.

Förutom de egna odlingarna leder Antony Terryn arbetet med ytterligare nästan 15 hektar. För honom är det ytterst viktigt att hela processen, från odling och skörd till vinifiering och lagring, är anpassat för att få fram de bästa vinerna. Tekniska lösningar använder han bara när det är nödvändigt. All odling sker dessutom med ekologiska metoder, dock är vinerna inte certifierade som ekologiska.

Vinerna

Dominio del Benditos viner är lagrade på ekfat för att förstärka druvans karaktär. I början genomgick vinerna ingen filtrering, vilket Antony Terryn ångrar idag eftersom det kraftigt försämrade de första årgångarnas förmåga till lagring.

Vinerna beskrivs av producenten själv som mycket fruktiga med intensiv och djup smak. De har en fin kombination av tanniner och friskhet, vilket ger kraftfulla viner som åldras fördelaktigt. Dessa kraftiga och smakrika viner serveras med fördel till ett finare kött eller vilt.