Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Domini de la Cartoixa

(1)

Allt du behöver veta om vintillverkaren Domini de la Cartoixa.
Spanska Domini de la Cartoixa är en mindre vingård som främst fokuserar på rödviner.

Domini de la Cartoixa är en mindre vingård belägen i El Molar i Spanien. De är inte så kända utanför hemlandet men gör viner väl värda att prova. Vingården har flera vinodlingar och ligger i det prestigefyllda området DOC Priorat. Här står en familjär stämning och högkvalitativa viner i centrum. Själva företaget är också familjeägt av två familjer vid namn Perez-Dalmau. Av deras mest kända viner hittar vi bland annat Clos Galena och Formiga.

Crossos - en av deras mest kontroversiella viner

Vingården är kanske främst känd för sitt vin Crossos, vilket skiljer sig mycket från de andra vinerna som gården producerar. Det görs inte av de ekologiska vinstockarna på gården utan produceras av druvor från ett område vid namn D.O. Montsant. Vinet lagras i franska och amerikanska tunnor under fyra månader, innan det blir sålt. Totalt tillverkas 5 000 flaskor åt gången. Vinet i sig är väldigt klart med en tydlig smak av lakrits och starka kryddor.

Merche Dalmau

Merche Dalmau är en av ägarna bakom Domini de la Cartoixa och hon har flera års erfarenhet av vinproduktion bakom sig. Hon driver vingårdarna tillsammans med sin make Miguel Pérez. Deras idé har från början varit att skapa en ekologisk och hållbar vinproduktion vilket ligger helt rätt i tiden. När de började var det däremot en nyskapande tanke.

Merche styr hela produktionen tillsammans med ett noga utvalt team av dedikerade medarbetare. Hon beskrivs som en kvinna som inte är rädd att ta risker och hela tiden vill förbättra vinerna och produktionen. Hennes stora mål är att kunna lämna efter sig en blomstrande vinproduktion så att människor kan fortsätta njuta av de härliga vinerna.

Fokuserade på rödvin

Gården fokuserar främst på olika sorters rödvin vilka är kända för sin kraftfulla smak. De är mycket eleganta i smaken och gör sig därför särskilt bra till kötträtter av olika slag.