Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Domaine Vincent Prunier

(11)

Vincent gör vin på sin lilla vingård i Bourgogne. Druvorna växer på prestigefulla sluttningar och plockas för hand. Han är med i varje del av vintillverkningen och bor till och med bland druvorna.

Vincent fick vinfält i arv

Vincent Punier ärvde två hektar vinfält i Bourgogne av sina föräldrar 1988. I från de skapade han sin vingård nästan från grunden. Nu har det gått 30 år och I dag består domänen av 13 hektar vinstockar på sluttningarna i Auxey-Duresses, Meursault, Puligny-Montrachet, Chassagne-Montrachet och Saint-Aubin.

Han bor bland rankor och druvor

Som en "one man show" är han involverad i varje aspekt av produktionen. Det blir många timmars arbete både i vinfälten och i källaren. Han bor ovanför vingården i Auxey Duresses och hans vingård Auxey Duresses rouge ligger på andra sidan vägen. Denna fysiska närhet understryker den mycket personliga signatur som han sätter på varje vin han producerar.

Plöja och plocka

Vinerna skördas för hand och vinifieras på traditionellt sätt och lagras i klassiska procentandelar av nya, ettåriga och tvååriga ekfat. Vinodlingsmetoderna omfattar plöjning av vingårdarna för att uppmuntra djupare rötter, vilket i sin tur gör det möjligt för vinstockarna att fånga komplexiteten i terroiret på varje plats.