Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Domaine Paire

(0)

Vingården som ligger mitt i Rhônes vindistrikt.
Familjen Paire har tillverkat vin sedan 1600-talet. Följ med på en resa genom tiden på Domaine Paire och lär dig mer om gårdens viner.

Ända sedan 1600-talet har vinodling och vinframställning varit en stor del av familjen Paire. I dag är det Jean-Jacques Paire som driver Domaine Paire och ser över odlingarna som ligger bland vingårdarna i Beaujolais, i hjärtat av det kända franska vindistriktet Rhône.
Gårdens totala odlingar består av 10 hektar och ligger övervägande på de södersluttande kullarna som omger gården. Sedan 2005 sker dessutom all odling på Domaine Paire helt ekologiskt.

Beaujolais, Bourgogne eller en flaska Hypokras?

Tack vare att vingården har tagit tillvara på gamla traditioner kan de få ut det mesta av terroiren, vilket ger vinerna dess karaktär och smak. Domaine Paire framställer ett brett urval av röda, vita och roséviner. Det hade inte varit möjligt utan de specifika möjligheter landskapet erbjuder.

Förutom den unika smaken innehåller vinet även en lägre halt av tanniner som har blivit väldigt populärt, inte minst bland lokalbefolkningen i området. Några av de vanligaste vinerna som gården framställer idag är Beaujolais, Bourgogne och Vin de Pays des Gaules.

Alla viner är ekologiskt framtagna och har en god åldringspotential. Har du aldrig smakat på Hypokras är det hög tid att du provar en flaska från Domaine Paire. Hypokras är en dryck som är gjord på vin, socker och olika kryddor, vanligtvis kanel. Det är även en av gårdens specialiteter som har fått stor uppmärksamhet.

Domaine Paire står inte ensamma

Eftersom Domaine Paire ingår i ett större kooperativ av vingårdar går en del av skörden till kooperativet som även de framställer viner i Azé. Kooperativet sträcker sig över Mâcon-regionen i Saône-et-Loire och de producerar både röda och vita viner. Kooperativet har dessutom valt just dessa vingårdar för de två olika sorters jord som finns tillgängliga i området. Den första jordarten har odlingar som ligger på en kombination av kisel och lerjord, där vingårdarna främst framställer röda viner. Den andra typen av jord består av kisel och granit, vilket istället lämpar sig bäst för vita viner.