Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Domaine Maurice Lecestre

(0)

Domaine Maurice Lecestre producerar prisvärda Chablisviner.
Domaine Maurice Lecestre odlar Chardonnay för att producera prisvärda och unika Chablisviner. 

Vingården Domaine Maurice Lecestre ligger i vindistriktet Chablis. Här odlar de Chardonnay och producerar enbart vita viner av denna druva som är kallad "de vita vinernas superstjärna". Området är välkänt för att vara den enda platsen där Chardonnaydruvan får sin specifika Chabliskaraktär. Det i sin tur brukar vinkännare säga beror på den speciella lerjord, rik på kalksten och fossila rester, som bara finns precis här.

Vingården och landskapet

Familjen Lecestre grundade vingården Domaine Maurice Lecestre i Chablis år 1956. Chablisregionen ligger mellan Champagne och Bourgogne, vilket samtliga är regioner som är präglade av vinodling och vinproduktion.

Det är idag familjens fjärde generation som sköter och driver odlingarna. Från början bestod vingården enbart av sju hektar vinodlingar. Under årens lopp har dock odlingarna utökats i storlek och sträcker sig idag över hela 48 hektar.

Druvorna som de odlar och skördar här används för att producera några av de Chablisviner som blivit Domaine Maurice Lecestres signum. Här blir de hanterade på ett sätt som dessutom är hållbart för framtiden. Vinifieringen sker i tankar av rostfritt stål, på klassiskt vis, och därmed behåller vinerna den friskhet och fräschör som hade gått förlorad på ekfat. Processen får sköta sig själv utan mänsklig inblandning så långt det är möjligt. På så sätt skapar vingården helt unika Chablisviner som är smakrika och eleganta vita viner med utsökta mineraltoner.

Vinerna

Domaine Maurice Lecestre producerar prisvärda viner i alla Chablis kvalitetsnivåer. Idag producerar vingården Petit Chablis, Chablis och Chablis 1er Cru Fourchaume. 
I beskrivningarna av Domaine Maurice Lecestre Chablis av olika årgångar framhålls den karaktäristiska mineraliteten. Vinerna har perfekt balanserade smaker av färska citrusfrukter samt goda syra.

När du har förmånen att få avnjuta ett Chablisvin från Domaine Maurice Lecestre gör det då gärna tillsammans med färsk fisk och skaldjur, som exempelvis ostron och kammusslor. Du kan också njuta av det som det är, i goda vänners sällskap.