Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Domaine Dutron

(0)

Domaine Dutron är kända för sina utsökta Chardonnayviner.
Domaine Dutron ingår i Bourgognes vinregion. Deras vita Chardonnayviner är erkända av experter över hela världen. 

Bourgogne är ett av Frankrikes mest kända vindistrikt och 59,5 % av alla viner som produceras här är vita. Trots den hårda konkurrens det innebär utmärker sig Domaine Dutron genom den höga kvaliteten på deras viner.

Vingården ligger i den lilla byn Fuissé norr om Lyon och den har en anrik historia som sträcker sig ända tillbaka till år 1835. Ända sedan starten har vingården bestått av 40 hektar vinodlingar. Till skillnad från andra vingårdar i trakten har Domaine Dutron alltid fokuserat på att endast odla och framställa vin på Chardonnay.

Kort om Domaine Dutron

Vinodlingarna ligger mellan 250-300 meter över havet i hjärtat av Pouilly-Fuissé. Maxime, som tog över gården efter sin far i 2010, har lagt sitt engagemang och fokus på att ständigt förbättra vinernas kvalitet. Terroiren spelar en väldigt viktig roll för vinernas unika karaktär. Även gamla traditionella metoder som de har kombinerat med nya tekniker har stor betydelse i framställningsprocessen på gården.

När det gäller odlingarna och druvorna föredrar Maxime att använda sig av beprövade metoder. De har planterat gräs mellan raderna av vinrankor för att minska erosionen. Medelåldern för vinstockarna ligger på 35 år, även om vissa är upp till 70 år gamla. Gräset förenklar också kontrollen av druvornas avkastning.

Vingården och deras viner

Vingården försöker också ständigt följa principen att "de bästa vinerna produceras redan på stockarna". Det innebär att varje druva skördas för hand, vilket ger gården möjligheten att bara välja de friskaste och mognaste druvorna. Bara det bästa är bra nog för Domaine Dutrons viner, vilket har gjort vinerna till några av de mest uppskattade vita vinerna i världen.

Ett av Domaine Dutrons mer populära viner är Domaine Dutron Pouilly Fuissé från 2019. Vinet har en guldgul färg och är fullt av aromer. Det har en komplex smak av nötter, citrus och honung. Det som även gör deras viner så unika är terroiren som kommer fram i varje framställd flaska.