Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Domaine des Tourelles

(0)

Domaine des Tourelles är en av Libanons äldsta vingårdar.
En av Libanons äldsta vingårdar med högt uppskattade viner. 

Domaine des Tourelles ligger i Chtaura i Libanon, 30 kilometer öster om huvudstaden Beirut. 1868 grundade fransmannen François-Eugène Brun vingården Domaine des Tourelles som skulle komma att bli ett av Mellanösterns bästa vinerier. Sedan nästan tjugo år tillbaka är det familjen Issa som driver vingården, som är en av Libanons äldsta. Med tiden har de kommit att få flera internationella utmärkelser för sina viner.

Hållbart odlande på 1 000 meters höjd

På Domaine des Tourelles växer druvorna på 1 000 meters höjd i Bekaadalen. Dalens torra och soliga klimat, och med bergen på båda sidor som skyddar från öken- och havsvindar, är  idealiskt för att odla vindruvor. Bergen gör att jorden bidrar till att skapa de mineralrika viner som är producerade här.

Klimatet i Bekaadalen är torrt och har så låg luftfuktighet att svampangrepp och skadedjur inte är något större problem. Det gör att det går bra att odla ekologiskt, vilket de gör dock inte certifierat. Alla druvor är skördade för hand och de använder dessutom endast naturlig jäst och minimalt med sulfiter.

Ekologi och hållbarhet är ledord som är viktiga på Domaine des Tourelles. Det visar sig på flera sätt i gårdens arbete, där de ser till att ta hand om allt som går att återvinna samt skapa arbete åt lokalbefolkningen. Det traditionella sättet att odla och producera vin på gör dessutom användningen av maskiner överflödig.

Vinerna

Domaine des Tourelles odlar ett antal druvor och producerar röda och vita viner samt roséviner. Domaine des Tourelles Red, är tillverkat av flera druvor - Syrah (40 %), Cabernet Sauvignon (40 %), Cinsault (15 %) och Carignan (5 %). Andra röda viner tillverkas av en sort druva, såsom Cinsault eller Carignan, vilka har vildjäst i betongfat för att få fram ett enkelt och genuint vin. Det vita vinet Vielles Vignes Merweh&Obeidi är tillverkat av druvorna Merweh samt Obeidi, medan Marquis des Beys White enbart består av Chardonnaydruvor.

Pröva gärna att avnjuta dessa viner tillsammans med smakrika och kryddiga libanesiska rätter.