Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Domaine des Lauriers

(0)

Lär dig mer om viner från Vouvray.
Domaine des Lauriers ligger i den franska vinregionen Vouvray. Här produceras vita Chenin Blanc-viner. Läs mer om hur de tillverkas i samklang med naturen.

Domaine des Lauriers ligger i vinregionen Vouvray i Loiredalen i Frankrike. Laurent Kaft som driver vingården idag är den sjunde generationen i sin familj som sysslar med vinframställning. För honom är det viktigt att skapa viner i samklang med naturen. Han vill att vingårdarna ska vara hållbara och tillverkar därför vinerna med så lite påverkan på naturen som möjligt. Domaine des Lauriers producerar vita viner på druvan Chenin Blanc samt det mousserande vinet Crémant de Loire.

Regionen Vouvray

Ett vin från Vouvray är, så gott som uteslutande, gjort på druvan Chenin Blanc och smaken beror på var i regionen druvan växer. På grund av det kalla klimatet brukar skörden i just Vouvray ske senare än i övriga delar av landet. Ibland skördar de till och med så sent som i november. Vouvrayviner är även ett av de vita viner som har störst lagringspotential av alla. Vinerna blir alltså bara bättre och bättre med åren och ett torrt Vouvrayvin kan absolut mäta sig med en bra Chablis eller Sancerre
Vouvrayviner från Domaine des Lauriers

Domaine de Lauriers Vouvrayviner tillverkas på druvor från ca femtio år gamla vinstockar. Odlingen sker på en jordmån som heter "Tuffeau" och druvorna blir dessutom plockade för hand för att sedan bli varsamt pressade. Efter det fermenterar musten långsamt under två månader. När jäsningsprocessen är slut får vinet vila i ytterligare sex månader i en ståltank innan det sedan tappas på flaskor.

Vouvray Domaine Des Lauriers 2019

Ett uttrycksfullt, stilrent vin som har inslag av mogen frukt, honung, vita blommor och mineral. Vinet är nyanserat, torrt och fräscht och passar bra till en syrlig getost eller grillade skaldjur.

Vouvray Domaine Des Lauriers 2020

Detta vin har en ljusgul färg pch fruktig doft med inslag av mineral, plommon, bivax, persika och citrus. Servera Vouvray Domaine Des Lauriers 2020 med en temperatur på 8-10 grader och passar utmärkt till fisk eller kyckling.