Varukorg ()

Frakt
Att betala

Mina sidor

Domaine Derey

(0)

Äkta vinodling från Dijon sedan 1850.
Domaine Derey har idag ca 20 hektar vinodlingar som sträcker sig över fyra kommuner. Familjen vårdar marken väl, läs om hur det speglas i deras Burgundy-vin.

Vinodling har sedan länge varit en stor del av familjen Derey. Redan 1650 började familjen med vinodling och har sedan dess satt sin prägel i området. Men det var först 200 år senare som Claude Deray grundade vingården Domaine Derey. Sedan starten har sex generationer odlat de marker som tillhör gården.

Vingården Domaine Derey

En viktig del av all vinodling är terroiren. Marken som utgör Domaine Dereys odlingar är till största delen fylld av kalksten och lera, vilket är en av hemligheterna bakom gårdens välsmakande viner. Under årens lopp har vingården också ökat i storlek genom olika förvärv av tomter i området så att odlingarna idag omfattar ungefär 20 hektar.

Vinodlingarna ligger till största delen i Dijon, vilket gör gården till en av få äkta Dijon-odlingar. Odlingarna sträcker sig dessutom över ytterligare fyra kommuner., vilka är Gevrey-Chambertin, Couchey, Fixin och Marsannay-la-Côte.

För att ta tillvara på familjens expertis och erfarenhet har de tagit hjälp av modern utrustning. På Domaine Derey är de dessutom väldigt noga med att utföra vinifieringen på ett skonsamt sätt.

Arbetet idag

Det är idag den äldste sonen Maxime som hjälper sina föräldrar med att driva gården. Maxime är väldigt engagerad i gården och ser dessutom till att de bara använder miljövänliga metoder från odling till tappning. Tack vare Maximes engagemang i miljöfrågor, byggde familjen 1980 en helt ny anläggning för både lagring och tappning.

Varje år lägger familjen ner mycket energi och omsorg på vinframställningen, vilket onekligen bidrar till de fantastiska viner som gården producerar. Genom att vårda marken behåller jorden sin struktur, vilket är en av anledningarna till att de så ofta de kan utför arbetet med hjälp av hästar.

Mellan raderna av vinrankor har de dessutom planterat gräs för att dels kontrollera fuktigheten och därigenom avkastningen. Det innebär också att druvorna kan hålla sig friska och fräscha. All skörd sker dessutom för hand, eftersom de vill försäkra sig om att enbart de bästa druvorna går till vinframställningen.